Новости. У Харківській міськраді наполягають на відкритті метро і закликають харків'ян ходити в масках

Суспільне UA, 13.05.2020.

З послабленням карантину у Харкові ходить переповнений транспорт, а жителі міста стали зволікати із користуванням захисних масок.

Про це на засіданні виконкому 13 травня заявила заступниця Харківського міського голови Світлана Горбунова-Рубан.

"Те, що ми бачимо сьогодні на вулицях нашого міста, викликає дуже велике занепокоєння. Велике скупчення людей на тролейбусних і трамвайних майданчиках. Велика кількість людей в тому транспорті, який ходить по місту Харкова. Ну і велика кількість автомобільного транспорту – це теж має місце. Я маю на увазі ситуацію, що досі не відкрили метрополітен", – сказала Горбунова-Рубан.

"Я не знаю, на яких підставах наш прем’єр наполягає на тому, що метрополітен потрібно відкривати в якомусь там третьому періоді, хто відпрацьовував ці періоди..., але дивлячись на те, що твориться у нашому місті у зв'язку з тим, що люди вийшли на роботу..., а метро при цьому не працює, я бачу загрозу виконанню карантинних заходів у місті Харкові", — додала вона.

Горбунова-Рубан нагадала, що мер Харкова вже звертався до уряду з питанням відновлення роботи метрополітену.

"Питання відкриття метрополітену потрібно ставити перед Києвом, перед прем'єром, урядом, тому що це матиме наслідки, я абсолютно відповідаю за свої слова", — сказала Горбунова-Рубан.

За спостереженнями заступниці мера, харків'яни перестали носити засоби індивідуального захисту.

"Послабшала особиста відповідальність за виконання умов карантину. Ніхто не відміняв носіння масок, ніхто не відміняв дії кожної окремої людини – це і відстань, і миття рук, рукавички…", — сказала Горбунова-Рубан.

"Я звертаюся до всіх харків'ян. Я вас дуже прошу: робіть все можливе для того, щоб не втратити ті наші напрацювання, які ми змогли зробити з вами за час сидіння вдома, за час карантину, який ми пройшли", — сказала заступниця мера у коментарі журналістам після виконкому.

URL оригинала: https://suspilne.media/33522-rist-kilkosti-hvorih-na-sovid-19-u-harkovi-v-miskradi-pobacili-zakonomirnist/
Разделы по теме:
Рубрики:   Метро

Добавить комментарий

Для того, чтобы добавить комментарий, Вам нужно зарегистрироваться и/или авторизоваться на форуме.