Новости. У Харкові перевіряють дотримання маскового режиму в транспорті

Суспільне UA, 28.07.2021.

В електротранспорті та громадських місцях у Харкові з 28 липня посилили контроль за дотриманням маскового режиму.

Про це під час рейду у метрополітені розповів заступник Харківського міського голови Андрій Руденко, повідомляє кореспондент Суспільного.

За його словами, 28 липня рейди проводять на семи станціях метро.

"Ці рейди будуть постійними. Ми готуємося до нової хвилі. У минулий період було велике навантаження на і на лікарні, і на лікарів, давайте разом з вами не допустимо того, щоб люди хворіли та помирали. Все залежить від того, наскільки ми дисципліновані", — сказав Руденко.

Групи з представників поліції, міськради та управління держнагляду за дотриманням санітарного законодавства працюватимуть як у самому транспорті, так і на зупинках у години пік, додав заступник міського голови.

"Зараз групи формують. І по всіх станціях метро, громадського транспорту, виходитимуть групи перевіряти наявність масок. Це представники поліції, міськради та санепідстанції", — пояснив віцемер.

За останній тиждень представники Управління держнагляду за дотриманням санітарного законодавства помітили численні порушення маскового режиму, говорить начальниця управління Ірина Зубкова.

"Три тижні тому у нас не було такого масового порушення, ці перевірки проводилася раз на два тижні. А коли ми побачили впродовж останнього тижня, що у нас є масові порушення, порушники не відчувають відповідальності, тому було прийнято рішення міськвиконкомом відновити роботи цих груп і проводити ці перевірки щоденно", — розповіла начальниця Управління держнагляду за дотриманням санітарного законодавства Ірина Зубкова.

Порушення санітарних правил передбачає штраф, нагадала Зубкова: "Для суб'єктів господарювання штрафи — від 425 грн".

URL оригинала: https://suspilne.media/151048-u-harkovi-pereviraut-dotrimanna-maskovogo-rezimu-v-transporti/
Разделы по теме:
Рубрики:   Метро

Добавить комментарий

Для того, чтобы добавить комментарий, Вам нужно зарегистрироваться и/или авторизоваться на форуме.