Новости. На Харківщині УЗ погрожує скороченням кількості зупинок електричок через борги

Суспільне UA, 28.07.2021.

З 1 серпня "Південна залізниця" планує скасувати зупинки електропоїздів на низці станцій на території Новопокровської селищної ради на Чугуївщині. Місцева влада не відшкодовує плату за проїзд пасажирів пільгових категорій.

Скасувати зупинки можуть на станціях "Зелений Колодязь", "Мохнач", "Есхар", "Покровка", "Дачі" та "50 км".

Як повідомила "Південна залізниця" в оголошенні на одній зі станцій, за перше півріччя 2021 року електрички перевезли 15 тисяч пільговиків з населених пунктів Новопокровської селищної ради. Це коштувало залізниці майже 215 тисяч гривень.

Наявність заборгованості перед залізницею в ефірі "Українського радіо Харків" підтвердив заступник голови Новопокровської громади Владислав Маковецький. Водночас, за його даними, оголошення вже неактуальні. Він отримав запевнення від представників залізниці, що зупинки не скасовуватимуть.

"Є заборгованість. Яка точно, ми не знаємо, але на останній сесії ми надавали гроші — це 20 тисяч... Якщо в нас буде перевиконання бюджету, ми ще надамо грошей. 20 тисяч — це, грубо кажучи, на завтра. Депутати нас "порізали", ми виносили більше на сесію грошей — 50 чи 80 тисяч", — сказав Маковецький.

Він наголосив, що Новопокровська громада створена нещодавно.

"Ми з декількох населених пунктів зібрали статистику, в кожного була своя селищна рада, районний бюджет був. Ми всю інформацію цю зібрали, але в ній не були закладені ці кошти", — говорить Маковецький.

Рада має відшкодувати залізниці 400 тисяч гривень на рік. У громаді грошей на це не мають, говорить заступник голови.

"Ми з такою сумою не впораємось, тому що в нас у Чугуївському районі одна з найбільших громад за кількістю населення і пільгових категорій, а бюджет в нас не дуже великий", — говорить Маковецький.

На його думку, якщо зупинки скасують, люди "просто вийдуть і перекриють залізницю".

Отримати коментар щодо скасування зупинок у "Південній залізниці" на вечір 27 липня Суспільному не вдалося — відповіді на офіційний запит журналісти не отримали.

URL оригинала: https://suspilne.media/150957-na-harkivsini-uz-pogrozue-skorocennam-kilkosti-zupinok-elektricok-cerez-borg-gromadi/
Разделы по теме:
Рубрики:   ЖД транспорт

Добавить комментарий

Для того, чтобы добавить комментарий, Вам нужно зарегистрироваться и/или авторизоваться на форуме.