Новости. У 2021 році пасажири АТ «Укрзалізниця» мандрували з власними автівками вдвічі частіше

Офіційний сайт "Укрзалізниці", 09.02.2022.

АТ «Укрзалізниця» у 2021 році перевезло вагонами-автомобілевозами 3298 автомобілей. Це на 129% більше, ніж у 2020 році, коли було перевезено лише 1443 автомобілі.

Найпопулярніший напрямок, за яким пасажири перевозять свої автівки - це маршрут Львів - Дніпро та зворотно. Ним було відправлено 48,6% від загальної кількості автівок, перевезених у 2021 році.

У 2022 році вагони-автомобілевози курсують у складі п’яти поїздів за маршрутами Одеса - Львів, Львів - Харків, Дніпро - Львів, Київ - Львів та Харків - Львів. За один рейс вагон-автомобілевоз може перевезти від 4 до 8 автівок, залежно від габаритів: обмеження по висоті автомобіля складає 1,7 метри. Загальна вантажомісткість одного такого вагона – 12 тонн.

З початку 2022 року АТ «Укрзалізниця» перевезло вже 300 автівок.

Спеціальний вагон-автомобілевоз можна включити в склад поїзда за попереднім замовленням. Наразі АТ «Укрзалізниця» працює над впровадженням порталу замовлень сервісних послуг, на якому вже доступне онлайн-замовлення групових перевезень та бронювання місця в UZ Lounge на Центральному залізничному вокзалі Києва. Розширення спектру онлайн-послуг, включно з можливістю онлайн-замовлень вагонів-автомобілевозів, планується в першому кварталі цього року.

URL оригинала: https://www.uz.gov.ua/press_center/up_to_date_topic/576175/
Разделы по теме:
Рубрики:   ЖД транспорт

Добавить комментарий

Для того, чтобы добавить комментарий, Вам нужно зарегистрироваться и/или авторизоваться на форуме.