Новости. В Раді пропонують суворіше карати водіїв за порушення правил перетину залізничних переїздів

Ukraine Rail Monitoring, 10.02.2022.

В Раді пропонують підвищити відповідальність на дорозі для власників елітних автомобілів. Відповідний законопроєкт №7026 внесла група народних депутатів. 8-го лютого документ було направлено на розгляд Комітету з питань правоохоронної діяльності.

Законопроєктом пропонується внести деякі зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення та Кримінального кодексу України. Зокрема збільшити у 10 разів розміри штрафів, які передбачені КУпАП за правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, порушенні правил дорожнього руху, вчинені при керуванні елітним транспортним засобом. Серед іншого йдеться і про такі статті:

Стаття 123. Порушення правил руху через залізничні переїзди; Стаття 124. Порушення правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортних засобів, вантажу, автомобільних доріг, вулиць, залізничних переїздів, дорожніх споруд чи іншого майна. До прикладу, зараз згідно з законом, Порушення правил руху через залізничний переїзд тягне за собою накладення штрафу в розмірі двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. А це всього-на-всього 340 грн. Якщо закон про підвищення штрафів приймуть, то доведеться заплатити вже 3400 грн.

Визначення елітного транспортного засобу у разі прийняття законопроєкту буде наведено у Податковому кодексі України.

URL оригинала: https://urm.media/v-radi-proponuyut-suvorishe-karati-vodiyiv-za-porushennya-pravil-peretinu-zaliznichnih-pereyizdiv/
Разделы по теме:
Рубрики:   ЖД транспорт

Добавить комментарий

Для того, чтобы добавить комментарий, Вам нужно зарегистрироваться и/или авторизоваться на форуме.