Новости. Не кулуарно, з фаховою дискусією: ініціативна група харків'ян звернулася до міськради

Суспільне UA, 11.05.2022.

Харківська топонімічна група пропонує не поспішати із перейменуваннями вулиць та провулків, а зробити це після узгодження концепції змін.

Відкритий лист громадської ініціативи "Харківська топонімічна група" до міського голови Ігоря Терехова та міської ради опублікувала керівниця відділу Українського інституту нацпам'яті Марія Тахтаулова.

"Не можна мовчки спостерігати на те, в який спосіб це робиться сьогодні в Харкові. Без належного фахового обговорення. Без залучення дослідників харківської топоніміки, історії Харкова, моральних авторитетів. Без виваженої та фахової дискусії", — йдеться у дописі.

На думку авторів листа, "міська влада не продемонструвала системного підходу та не презентувала зрозумілої концепції".

Зокрема, у листі пропонується:

  • 11 травня на сесії міської ради розглянути перейменування Московського району, але інші перейменування перенести на наступну сесію для доопрацювання;
  • розпочати публічну дискусію щодо перейменувань, відмовитись від практики кулуарного розв'язання питань топоніміки;
  • узгодити та презентувати цілісну концепцію топонімічних змін, спрямовану на презентацію Харкова як українського та європейського міста;
  • залучити до вироблення концепції та напрацювання пропозицій харківських дослідників топоніміки, історії, краєзнавців, митців, науковців тощо.

Марія Тахтаулова зазначила, що лист відкритий для підписів. Для цього необхідно вказати своє ім'я, прізвище та рід занять у коментарі під дописом.

URL оригинала: https://suspilne.media/238033-ne-kuluarno-z-fahovou-diskusieu-iniciativna-grupa-harkivan-zvernulasa-do-miskradi/
Разделы по теме:
Рубрики:   Город и область

Добавить комментарий

Для того, чтобы добавить комментарий, Вам нужно зарегистрироваться и/или авторизоваться на форуме.