Новости. Харків'яни залишають метро: підземку готують до відновлення після роботи в режимі укриття

Суспільне UA, 16.05.2022.

Харківський метрополітен готують до запуску. Людей, які ховалися у підземці, просять покинути станції. Не усі готові повертатися додому: хтось — психологічно, адже не почувається у безпеці, у когось зруйновані або пошкоджені квартири, без світла і води.

Фото

Ілона з двома дітьми ховалася від вибухів на станції "Холодна Гора" з першого дня війни.

"Нам сказали покинути територію метрополітену сьогодні до 12:00. У квартирі вибиті вікна, немає світла, на даний момент підемо у підвал облаштовуватися. Я вважаю, що метро — це бомбосховище, і війна ще не закінчилася", — говорить жінка.

З початку березня в метро жила Наталія Максименко. Її будинок цілий, та повертатися морально не готова.

"Може, так стало трішки тихіше, спокійніше, але почуття безпеки вдома немає взагалі. Я не знаю, скільки мені треба днів, щоб я морально і психологічно змогла перебувати вдома", — говорить Наталія Максименко.

На прибирання станції потрібно менш як тиждень, каже працівниця метрополітену Валентина. Комунальники та волонтери наводять лад на станціях метро.

"По-перше, вагони потрібно всі привести до ладу, щоб їх відправити на огляд, щоб вони були порожні й чисті, а все інше потім на станції поприбираємо", — розповіла працівниця метрополітену Валентина.

Що відомо

URL оригинала: https://suspilne.media/240142-harkivani-zalisaut-metro-pidzemku-gotuut-do-vidnovlenna-pisla-roboti-v-rezimi-ukritta/
Разделы по теме:
Рубрики:   Метро
Линии метро:   Холодногірсько-Заводська лінія
Станции и объекты метро:   "Холодна Гора"

Добавить комментарий

Для того, чтобы добавить комментарий, Вам нужно зарегистрироваться и/или авторизоваться на форуме.