Новости. У харківському метро буде новорічна ялинка та ілюмінація (фото)

Информационное агентство "Status Quo", 30.11.2022.

У Харкові цього року на площі не буде новорічної ялинки, але її, а також святкову ілюмінацію розмістять у метро. Про це у коментарі "Стране" повідомив мер Харкова Ігор Терехов.

"З метою безпеки ми цього року ялинку на площі ставити не будемо. При цьому ми розуміємо, що діти хочуть і чекають свята Нового року. Тому з метою тієї ж безпеки ми святкові заходи перенесемо під землю, в метро. І це буде одним із сюрпризів для харків'ян. А велику шикарну ялинку поставимо вже після нашої Перемоги", - сказав Терехов.

Видання також опублікувало фото проекту прикрашеного під Новий рік харківського метро.

Изображение 1 | Изображение 2

Про те, що новорічної ялинки не буде цього року на площі Свободи, в мерії заявили ще в середині листопада. Харківська штучна ялина заввишки 38,5 метра була однією з найвищих у країні. Вона встановлювалася щорічно на площі Свободи, де розбивали новорічне містечко з ковзанкою, торговими наметами, закусочними, шашличними, атракціонами та резиденцією Діда Мороза.

Як в області та в інших містах

  • Деякі громади Харківської області проводять голосування, чи варто ставити новорічну ялинку. Зокрема, такі опитування відбуваються у Первомайському та у Коломакській громаді.
  • У Києві мерія вирішила все ж таки встановити ялинку - вона буде на Софіївській площі, і прикрашена енергозберігаючими гірляндами, що світяться від генератора. За словами мера Києва Віталія Кличка, місто не витрачатиме кошти на встановлення ялинки, її встановлять та прикрасять за рахунок бізнесу та меценатів. Неподалік генератора біля ялинки планується встановити точки для підзарядки телефонів та інших гаджетів, тобто це, за словами Кличка, буде справжня "Ялинка незламності". Після свят генератор передадуть військовим.
  • У сусідній з Харковом Полтаві міська влада готова була встановити новорічну ялинку, але після опитування мешканців, яке показало, що здебільшого городяни виступають проти цього, відмовилася від ідеї. Але у Полтаві волонтери відкриють "Резиденцію Святого Миколая", яку діти зможуть відвідувати до 19 січня. У резиденції невелика ялинка буде.
URL оригинала: https://www.sq.com.ua/ukr/novini/30.11.2022/u-xarkivskomu-metro-bude-novoricna-yalinka-ta-ilyuminaciya-foto
Разделы по теме:
Рубрики:   Метро, Город и область

Добавить комментарий

Для того, чтобы добавить комментарий, Вам нужно зарегистрироваться и/или авторизоваться на форуме.