Новости. У червні дорожники планують закінчити ремонт найбільш зруйнованих ділянок траси на Вовчанськ

Суспільне UA, 03.05.2023.

Дорожники, які працюють на Харківщині, незабаром планують завершити відновлення найбільш зруйнованих ділянок траси, яка з'єднує Вовчанськ і деокуповані села на північному сході області.

Про це Суспільному розповів начальник відділу будівництва Служби відновлення Харківщини В'ячеслав Назаренко.

Траса, на якій працюють робочі, була пошкоджена внаслідок обстрілів і проїзду важкої техніки. Торік дорожники забезпечили проїзд на ділянці у 40 кілометрів — десь зробили ямковий ремонт, десь суцільний.

Фото 1 | Фото 2 | Фото 3 | Фото 4 | Фото 5

Василь Семенчук, який їздить цією дорогою, торік пошкодив свій легковик на Чугуївщині.

"Зараз дивлюсь — в об'їзд не їздять, усі користуються цією. Вже краще, набагато", — говорить Василь.

Ремонт цієї траси почали після осіннього контрнаступу. Магістраль з'єднує Вовчанськ із 12 прилеглими селами й селищами на північному сході Харківщини, говорить начальник відділу будівництва Служби відновлення в Харківській області В'ячеслав Назаренко.

"Її важливо прямо зараз відновити — для забезпечення нормального проходження транспорту в ці населені пункти. Щоб могли передусім приїжджати до людей на деокупованій території харчі, медичні засоби. Щоб "швидкі" могли доїжджати", — пояснює Назаренко.

Нині ремонтники забезпечили проїзд на відстані майже 50 кілометрів.

"Тут не ямковий ремонт, тому що на цій ділянці було вщент зруйноване до такої міри, що руйнація вже пішла і на земельне полотно, і на основу", — додає начальник відділу будівництва.

На час ремонту одну смугу для проїзду залишили. Автомобілі з обох боків проїжджають по черзі. Серед тих, хто нині їздить смугою — житель селища Білий Колодязь Валерій Завгородній.

"Вовчанськ часто під обстрілами — їздимо в Бурлук заправляти газові балони, газ же у нас відрізали. Ми раді, що роблять. Буде якась дорога", — говорить Валерій.

За прогнозом шляховиків, відновлення найбільш зруйнованих ділянок магістралі планують завершити за місяць — терміни залежать від погоди й обстрілів.

URL оригинала: https://suspilne.media/464513-u-cervni-dorozniki-planuut-zakinciti-remont-najbils-zrujnovanih-dilanok-trasi-na-vovcansk/
Разделы по теме:
Рубрики:   Город и область

Добавить комментарий

Для того, чтобы добавить комментарий, Вам нужно зарегистрироваться и/или авторизоваться на форуме.