Новости. Харків має оновлену автостанцію!

Официальный сайт ОАО "Харьковское предприятие автобусных станций", 22.10.2014.

У 1960 роках у м.Харкові відправлення  пасажирів за міжміськими та приміськими маршрутами здійснювалося з 3-х автостанцій, що були розташовані поблизу центральної частини міста (Харківські автостанції №1, №2, №3). Пасажирам з різних районів міста було зручно добиратися до автостанцій, навантаження рівномірно розподілялося за громадським транспортом. Але з появою нових житлових масивів та відповідним розвитком міського транспорту, будівництвом метро у  1980-х роках транспортними схемами вже передбачалися автостанції на виїздах з міста. В цей час будуються Харківські автостанції №№5, 7, 8.

Наприкінці 1980-х років було прийнято рішення про будівництво автостанції біля станції метро «Пролетарська». Харківська автостанція № 6, що отримала тоді назву «Заводська», відкрита в 1990р. Автостанція була одноповерхова, відправлення автобусів здійснювалося з 5 платформ. На новозбудовану автостанцію поступово переведені всі маршрути Чугуївського напрямку з Харківської автостанції № 3. Це дозволило значно (на 11 км) скоротити шлях прямування автобусів приміського сполучення.

Відтепер пасажирам, що прямували до населених пунктів Чугуївського, Печенізького, Великобурлуцького районів, зручніше було здійснювати пересадку з міського транспорту. Отже будівництво автостанції завершило формування одного з найбільших у місті транспортно-пересадочного вузла, що складається з кінцевої станції метро, трамваїв, тролейбусів і автобусів, залізничної станції. Зручність розташування автостанції доведено часом.

Вже у перший рік роботи з Харківської АС-6 вирушило понад 1 мільйон пасажирів,  надалі ж кількість пасажирів постійно зростає.

На сьогоднішній день ставиться мета у великих містах для зменшення навантаження на міський трафік виносити автостанції ближче до виїздів з міста, до кінцевих станцій метро. ПАТ «Харківське підприємство автобусних станцій» вносить свій внесок у цю ініціативу – організовує перенесення маршрутів з Харківської АС-1(Центральний автовокзал)  на Харківську АС-6. Так, у 2012р. перенесені відправлення внутрішньообласних маршрутів Куп'янського напрямку (близько 20 відправлень щоденно до Куп’янська, Дворічної, Ківшарівки). Це дозволило скоротити час проходження автобусів на 30-40 хвилин, що заслужило позитивні відгуки пасажирів.

У 2012 році з автостанції вирушило вже більше 2 млн. пасажирів. Із збільшенням пасажиропотоку назріло питання покращення якості обслуговування та розширення пропускних можливостей автостанції.

Для забезпечення цієї мети та подальшого переведення на автостанцію всіх маршрутів Куп'янського та Ізюмського напрямків було прийнято рішення про її реконструкцію. У вересні 2012р. розпочато роботи з реконструкції будівлі, будівництва нових платформ. Вже через рік, у вересні 2013р. завершена перша черга реконструкції, для пасажирів відкриті 7 нових платформ і оновлена двоповерхова будівля автостанції. Для зручності пасажирів на автостанції обладнані окреме приміщення камери схову, довідкове бюро, новий туалет, перукарня, буфет. Зал очікування в новій будівлі збільшений у кілька разів, в ньому розміщені комфортабельні лави і нові інформаційні стенди. Для комфорту водіїв облаштовано приміщення для короткострокового відпочинку.

У червні 2014р. реконструкція автостанції повністю завершена. Після завершення реконструкції кількість платформ відправлення збільшилася до 12, збільшена площа залів очікування, з'явилися нові об'єкти побутового обслуговування пасажирів і торгівлі.

На автостанції обладнані об’єкти для обслуговування осіб з обмеженими фізичними можливостями: окремі вбиральня, каса. Для осіб з вадами руху на автостанції та підходах до неї облаштовані пандуси.

В результаті реконструкції пропускна можливість автостанції значно збільшилася. Тепер вона може обслуговувати до  4,5 млн. пасажирів на рік.

Сподіваємося, що декілька років праці багатьох фахівців і значний обсяг коштів, вкладених у будівництво автостанції, додадуть комфорту пасажирам та значно підвищать якість наших послуг.

URL оригинала: http://bus.kharkov.ua/index.php?page=news&id=252
Разделы по теме:
Рубрики:   Автобус
Автостанции/остановки:   Автостанція №6 "Заводська"

Добавить комментарий

Для того, чтобы добавить комментарий, Вам нужно зарегистрироваться и/или авторизоваться на форуме.