Новости. Проблему перевезення пільговиків у Мерефі вирішують соціальними автобусами — голова ОТГ

Суспільне UA, 03.02.2020.

З 15 січня у Мерефі діє соціальний маршрут "Мереф’янська ОТГ (сел. Селекційне)" — "місто Харків (Холодна гора)". Ще два планують запустити у березні.

Про це Суспільному розповів голова Мереф'янської об'єднаної територіальної громади Веніамін Сітов.

За його словами, з проблемою стикнулися перед запровадженням політики монетизації пільг у 2018 році.

"За формулою монетизації, у нас потрапляло під монетизацію тільки 2200 пільговиків з 8630, які у нас є на обліку. Були виключені пенсіонери за віком, ветерани праці, не були враховані багатодітні і так далі. Тобто ці категорії позбувалися пільг. Щоб не допустити цього, ми вже тоді почали розробляти проєкт "Соціальний автобус", — розповів Сітов.

Він підтвердив, що нині ОТГ не компенсує проїзд пільговиків комерційним перевізникам.

"Перевізникам ми не компенсуємо пільги. Тому що ми не в змозі. Мінімальні запити, які потрібно компенсувати, це 16,5 млн грн з бюджету. При тому, що у нас своїх доходів 70 млн грн. Уявіть, скільки потрібно віддати, зупинити інші програми", — сказав Сітов.

15 січня цього року у Мерефі запустили перший маршрут соціального автобусу. З бюджету витратили 1 млн 800 тисяч грн. За словами Сітова, маршрут працює успішно: "Єдине, ми тільки будемо корегувати графік".

У планах ОТГ — запустити навесні ще два соціальних автобуси: паралельний з маршрутом №1154 (Харків — Мерефа (Оболонна) та через вулицю Конституції (колишня Жовтнева) до м. "Холодна Гора". На це планують виділити ще до 2 млн грн.

"28 лютого — сесія міськради, робимо зміни до програми, виділяємо гроші за рахунок вільних залишків, і ми фактично перевозимо усіх пільговиків спецавтобусами. Решта транспорту працює у комерційному варіанті. Запуск — орієнтуємося на 9 березня", — сказав Сітов.

URL оригинала: https://suspilne.media/12230-problemu-perevezenna-pilgovikiv-u-merefi-virisuut-socialnimi-avtobusami-golova-otg/
Разделы по теме:
Рубрики:   Автобус
Пригородные маршруты:   №1154 Харків - Мерефа (Оболона)

Добавить комментарий

Для того, чтобы добавить комментарий, Вам нужно зарегистрироваться и/или авторизоваться на форуме.