Новости. Ховав автобуси під обстрілами: як харківський водій рятував техніку з Північної Салтівки

Суспільне UA, 17.12.2022.

Харківський водій Максим Бронніков на початку повномасштабного вторгнення разом з колегами рятував автобуси з-під обстрілів на Північній Салтівці. Чоловік працює у Салтівському трамвайному депо, яке росіяни обстрілювали місяцями.

"Гараж у нас розташований на Північній Салтівці. Тому прильоти пішли в гараж. Почали вибухати автобуси, посипалося скло, весь транспорт почав горіти. Техніки багато, вивозити важко було", — розповідає водій.

Фото 1 | Фото 2

За словами Максима, далі гаража водії не їхали через обстріли.

"До гаража приїжджали, далі їхати забороняли, бо йшов обстріл. Доводилося ховатися. Перечекали обстріли, якщо виходило, заходили у гараж, забирали техніку і знову перевозили", — говорить водій.

З кінця березня Максим почав розвозити гуманітарну допомогу людям, які перебували у бомбосховищах.

"Розвозили продукти, розвозили одяг на побитих автобусах. Ми їх фанерою утеплювали, запускали, ремонтували все, що можливо було", — розповідає чоловік.

А потім, каже, довелося займатися ще й евакуацією людей.

"Це Донецька, Луганська області. Напрямок — Баштанка та Краматорськ, саме той період, коли був "приліт" на залізничний вокзал... Особливо, коли бачиш людей, яким страшно, життя їх зруйнували. Цих людей треба було вивозити", — згадує Максим.

Фото 3 | Фото 4

Максимові — 46 років, з яких понад половину працює водієм автобуса. Каже, повноцінну роботу на своєму маршруті поновив на початку червня. Зараз їздить на новій машині, яку передала Польща. Старий автобус відновили після обстрілу, але він ходить вже іншим маршрутом.

URL оригинала: https://suspilne.media/340540-hovav-avtobusi-pid-obstrilami-ak-harkivskij-vodij-ratuvav-tehniku-z-pivnicnoi-saltivki/
Разделы по теме:
Рубрики:   Автобус
Модели ПС:   Karsan Jest+
Перевозчики:   КП "Салтівське трамвайне депо"

Добавить комментарий

Для того, чтобы добавить комментарий, Вам нужно зарегистрироваться и/или авторизоваться на форуме.