Новости. Міст у Старому Салтові просять відновити. Що говорять в агентстві відновлення

Суспільне UA, 14.09.2023.

Очільник ХОВА Олег Синєгубов закликав відновити міст у Старому Салтові, який був зруйнований під час окупації, бо понтонна переправа, яка нині встановлена, не зможе функціонувати взимку. Натомість голова Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури Мустафа Найєм каже, що через безпекову ситуацію відбудова мосту є "недоцільною і небезпечною".

Про це Найєм та Синєгубов говорили на розширеному засіданні Президії Конгресу місцевих та регіональних влад 14 вересня.

"Є ризик, що самі ж підривати будемо"

До кордону з РФ від зруйнованого мосту — близько 25 кілометрів, тому відновлення об'єкта є недоцільним, сказав Мустафа Найєм.

"Нині там встановлена понтонна переправа, логістика налагоджена, проєктні роботи закінчені. Роботи з відновлення мосту починати недоцільно і небезпечно, бо є ризик, що самі ж підривати будемо, адже ситуація різна може бути. Є рішення Ради безпеки та оборони області з датою початку робіт часткового відновлення. Нині чекаємо протоколу", — говорить він.

"Об'їзд займає додаткових 2,5 години"

Понтонна переправа не може використовуватися взимку, а об'їзд займає додаткових 2,5 години, розказав Олег Синєгубов.

"Ми просимо розглянути питання фінансування і поставити від міністерства завдання агенції з відновлення щодо розробки проєкту і відновлення цього капітального мосту. А як його зберегти — ми знаємо завдяки військовим, у нас є досвід відновлення мостових переправ навіть ближче до лінії фронту", — каже очільник ОВА.

URL оригинала: https://suspilne.media/572955-mist-u-staromu-saltovi-prosat-vidnoviti-so-govorat-v-agentstvi-vidnovlenna/
Разделы по теме:
Рубрики:   Город и область

Добавить комментарий

Для того, чтобы добавить комментарий, Вам нужно зарегистрироваться и/или авторизоваться на форуме.