Новости. Цього могло не бути

Газета "Харківський електротранспорт", 19.07.2003.

Одним із найважливіших показників роботи будь-якого транспортного підприємства є безпечне перевезення пасажирів і одна із її складових — дорожньо-транспортні пригоди. У кожному ДТП є своя доля вини водіїв, що беруть участь у ній.

Так, 24 червня об 11 год. 40 хв. по проспекту Московському в напрямку станції "602‑й мікрорайон" слідував відомий усім електротранспортникам вагон №7000 (6‑й маршрут) Комінтернівського депо лід керуванням водія І класу з 13‑річним стажем Г.І. Н*****ної. І перед зупинкою "Вулиця Нікітіна" вона допустила зіткнення з автомашиною "Опель-Омега", котра рухалась в попутному напрямку і виїхала на трамвайну лінію для розвороту. Вагон переднім кутом кабіни водія вдарив автомобіль в задню частину і значно її пошкодив. Звичайно, в даному випадку більшою мірою проглядається вина легковика, але й наша водій не проявила належної уваги.

Наступний подібний випадок стався 2 червня з водієм II класу і стажем роботи 3 роки Салтівського депо Р.С. Х***ним. Він вів вагон 27‑го маршруту №627 по вулиці Академіка Павлова у бік кінцевої "Вулиця Льва Толстого". О 7 год. 45 хв. на перегоні між зупинками "Вулиця Пєшкова" — "Станція метро "Студентська" сталося зіткнення трамвая з автомобілем "Опель-Ветра", котрий рухався зліва направо, з гаражів. Машина також має пошкодження.

У цьому ДТП винний водій "Опель-Ветра", який не виконав вимог знака 2.1 ПДР "Поступіться дорогою". Але й водій трамвая, знаючи про аварійно-небезпечну ділянку, на котрій часто стаються дорожні пригоди, допустив халатну зневажливість, сподіваючись на те, що автомобіліст зупиниться.

Отож, в будь-якій дорожній ситуації, не дивлячись на те, чи має водій знак пріоритету чи ні, згідно з правилами дорожнього руху він зобов'язаний реально оцінювати існуючу дорожню ситуацію.

С. НАБОКА,
ревізор служби безпеки дорожнього руху.

№57-58 (5215-5216), 19 липня 2003 року

Разделы по теме:
Рубрики:   Трамвай, Происшествия
Единицы ПС:   Tatra-T3SU #627, Tatra-T3SU #7000
Городские маршруты:   Тм6, Тм27
Улицы и площади:   вулиця Академіка Павлова, проспект Героїв Харкова

Добавить комментарий

Для того, чтобы добавить комментарий, Вам нужно зарегистрироваться и/или авторизоваться на форуме.