Новости. Дату відображають "візитки на колесах"

Газета "Харківський електротранспорт", 24.04.2004.

У цьому році виповнюється 350 років нашому рідному місту. І, як уже згадувалося вище, 65 — харківському тролейбусу. Пропозиція авторської групи інформаційного порталу "Харків транспортний" та Інтернет-фотоальбому "Тролейбуси Харкова" відзначити ці знаменні історичні події, святково оформивши кілька тролейбусів, знайшла підтримку у керівництві ХКП "Міськелектротранс". Допомогу надали і рекламні агентства, які розміщають рекламу на рухомому складі. Першим у місті святкове розфарбування набув тролейбус ЗІУ-682В0В №642, котрий пройшов капітальний ремонт. Як і багато інших машин цього депо, він пофарбований за оригінальною схемою, котра здалеку привертає увагу перехожих й потенційних пасажирів.

Тролейбус має відтінки зеленого кольору у поєднанні з білим. Зелений — це колір герба Харкова і весни. Він ще раз підкреслює, що тролейбус — екологічно чистий вид транспорту. Своєрідний згин ліній надає цій машині стрімкість. На борту ліворуч нанесено напис "350‑років місту Харкову 1654‑2004" і символ міста — стилізована будівля Держпрому. Праворуч — "65 років харківському тролейбусу 1939‑2004". Спереду — герб Харкова.

Красивий, з оновленою обшивкою корпуса і салону , цей тролейбус з 6 квітня працює на 18‑му маршруті, на котрому він постійно курсував з моменту приходу із заводу в 1990 році. Приємно, що цей маршрут проходить через площу Свободи — одне із центральних місць Харкова.

До речі, сюжет про святковий тролейбус, підготовлений медіагрупою "Об’єктив", на телеканалі "Сімон" вийшов у той же день.

У тролейбусному депо №2 незабаром теж з’явиться машина з ювілейним розфарбуванням, яка робиться за пропозицією нашої авторської групи. Зараз ЗІУ-682В00 №827 проходить капремонт, після чого вийде на маршрут. На цьому тролейбусі, пофарбованому у кольори національного прапора, також будуть нанесені святкові написи. Та й в Депо №1, сподіваємось, з’явиться ще кілька рухомих одиниць в оригінальному розфарбуванні. А це значить, що ХКП "Міськелектротранс" підійде до ювілею нашого міста зі своєрідними "візитками на колесах". Мешканці ж міста не забудуть про день народження харківського тролейбуса.

К. МАРКОВ,
співавтор Інтернет-проекту "Харків транспортний"

№31‑32 (5179‑5180), 24 квітня 2004 року

Разделы по теме:
Рубрики:   Троллейбус, Город и область
Единицы ПС:   ЗИУ-682 #642, ЗИУ-682 #827
Перевозчики:   Депо №1, КП "Тролейбусне депо №2"

Добавить комментарий

Для того, чтобы добавить комментарий, Вам нужно зарегистрироваться и/или авторизоваться на форуме.