Новости. Південна залізниця піклується про пасажирів з особливими потребами

Офіційний сайт Регіональної філії "Південна Залізниця" АТ "Укрзалізниця", 01.02.2013.

Південна залізниця продовжує проводити роботи для надання якісних послуг пасажирам з особливими потребами. Так, відповідно до Програми зі створення належних умов для доступу людей з інвалідністю до об'єктів транспортно-дорожньої, туристичної інфраструктури та почтового зв'язку на 2012 -2016 роки, у 2012 році над вхідними дверима вокзалу ст. Харків-Левада встановлені «звукові» маячки та тактильна карта.

Проведена робота з організації кімнат особистої гігієни для пасажирів з особливими потребами на вокзалах станцій Харків-Пасажирський та Харків-Левада.

На вокзалах Південної залізниці постійно проводиться обробка заявок щодо включення до складу поїздів спеціалізованого вагона для перевезення інвалідів. У 2012 році спеціалізованими вагонами перевезено 233 пасажири з особливими потребами.

Задля зручності пасажирів з обмеженими фізичними можливостями для вокзалу ст. Харків-Левада придбано інвалідний візок.

Із врахуванням нових вимог будівельних норм і стандартів щодо безперешкодного доступу осіб з інвалідністю проведена реконструкція центрального перехідного містка до платформ та облаштовано вхід зі сторони перону спуском для інвалідів на вокзалі ст. Суми. Виконано роботи з облаштування пандусами платформ на станціях ім. Олега Крючкова, Гроза, Красноград, Гракове, Ізюм.

«Першочерговим заходом при виконанні зазначеної Програми,- як зазначає керівництво залізниці,- є забезпечення якісного виконання – так, щоб люди з обмеженими можливостями без будь-яких незручностей могли користуватися послугами, наданими працівниками залізниці на вокзалах».

Крім того, вокзали Південної залізниці забезпечені наявністю відповідної візуальної інформації на стендах для пасажирів та оголошень по гучномовному зв'язку щодо роботи груп з надання допомоги пасажирам з обмеженими фізичними можливостями.

Для персоналу вокзалу та станцій, поїзних бригад у 2013 році будуть продовжені навчання щодо забезпечення якісного обслуговування осіб з обмеженими фізичними можливостями.

Автор: Прес-центр Південної залізниці

URL оригинала: http://www.pz.gov.ua/news/razvorot.php?mid=100161&lid=1&id=3510
Разделы по теме:
Рубрики:   ЖД транспорт
ЖД станции:   Харків-Пасажирський, Харків-Левада

Добавить комментарий

Для того, чтобы добавить комментарий, Вам нужно зарегистрироваться и/или авторизоваться на форуме.