Новости. Південна залізниця збільшує обсяги вантажоперевезень

Офіційний сайт Регіональної філії "Південна Залізниця" АТ "Укрзалізниця", 01.08.2013.

Залізничники Південної магістралі вивільнили 8 219 вагонів, у яких додатково перевезли 500 тис. 857 тонн вантажів. Це вдалося завдяки збільшенню на 3,75% питомої ваги вантажу на вагон.

За 6 місяців поточного року залізницею було навантажено 13 млн. 839,5 тис. тонн вантажів. Більшу частину з них становлять руда (38,2%), зерно (17%), будівельні матеріали (17,1%) і нафта (11,1%).

Також порівняно з аналогічним періодом минулого року залізничники на 3% збільшили навантаження контейнерів і більш ніж на 6% - кількість відремонтованих вагонів.

Для підвищення прибутковості від вантажних перевезень на магістралі переглянули діючі калькуляції. З 1 липня 2013 року оголошено нові ставки зборів за перевезення вантажів та послуги за вільними (договірними) тарифами, які зросли на 22%. Завдяки застосуванню нових тарифів доходи за двадцять днів липня збільшилися на 5,6% у порівнянні з аналогічним періодом минулого місяця.

У ІІ півріччі на Південній залізниці прогнозують збільшення обсягів навантаження за рахунок очікуваного рекордного врожаю зернових. Сприятиме зростанню обсягу перевезень зернових вантажів також будівництво і введення в експлуатацію нових елеваторів по станціях Ічня, Андріяшівка, Бурлук і Галка. Після збору нового врожаю соняшнику очікується збільшення навантаження продовольчих товарів, зокрема, соняшникової олії, а також макухи по станціях Приколотне, Вовчанськ та Чугуїв. Обсяг перевезень цементу і залізної руди, за оцінками фахівців залізниці, складе до кінця року близько 111%.

Автор: Прес-центр Південної залізниці

URL оригинала: http://www.pz.gov.ua/news/razvorot.php?mid=100161&lid=1&id=3614
Разделы по теме:
Рубрики:   ЖД транспорт

Добавить комментарий

Для того, чтобы добавить комментарий, Вам нужно зарегистрироваться и/или авторизоваться на форуме.