Новости. Рекордний урожай зернових сприяє розбудові залізничної інфраструктури

Офіційний сайт Регіональної філії "Південна Залізниця" АТ "Укрзалізниця", 09.08.2013.

Високий урожай зернових 2013 року зумовив зміни виробничих потужностей зернотрейдерів, зростання обсягів навантажень у постійних та потенційних клієнтів Південної залізниці і збільшення кількості колій незагального користування магістралі.

Попри стовідсоткову готовність до перевезень зерна нового врожаю задовго до початку жнив, на Південній залізниці будуються й вводяться в дію й нові під’їзні колії та спеціальні споруди. Збільшення кількості залізничних об’єктів сприятиме ефективнішій співпраці перевізника із зернотрейдерами.

Так, на станції Андріяшівка (Полтавщина) триває будівництво виробничих потужностей ПАТ «Врожайна Україна». Наприкінці липня побудовані три ємності кожна на 20 тис. тонн для зберігання зернових. На станції Ічня (Чернігівщина) розпочали будівництво під’їзної колії та спеціальних споруд для зберігання зернових на 25 тис. тонн. Нещодавно введено в експлуатацію під’їзну колію хлібопереробного підприємства на станції Галка (Полтавщина), де незабаром будуть введені в експлуатацію чотири споруди на 10 тис. тонн для зберігання сухого зерна та 4 «банки» для зберігання вологого зерна. Чималі обсяги навантажень очікуються також зі станції Бурлук (Харківщина). У ІІ півріччі завершується будівництво нової під’їзної колії та елеватора, площа комор якого розрахована на 60 тис. тонн зернових.

Новий елеваторний комплекс ТОВ «Світловодський річковий термінал» (Кіровоградська обл.), що має шість ємностей для зберігання зерна, вже з’єднаний з магістраллю під’їзною колією. Співпраця з елеваторним комплексом дозволить збільшити обсяги навантажування й розвантажування по залізниці, в середньому, на 3 тис. тонн на місяць.

У цілому, в ІІ півріччі на Південній магістралі прогнозують перевезення близько 2,5 млн. тонн зернових нового врожаю. Довідково: Навантаження й перевезення зернових на Південній магістралі здійснюються на 167 під’їзних коліях. З них 86 – до елеваторів, 22 - складів, 55 - хлібоприймальних пунктів, 4 – олійних комбінатів.

Автор: Прес-центр Південної залізниці

URL оригинала: http://www.pz.gov.ua/news/razvorot.php?mid=100161&lid=1&id=3621
Разделы по теме:
Рубрики:   ЖД транспорт

Добавить комментарий

Для того, чтобы добавить комментарий, Вам нужно зарегистрироваться и/или авторизоваться на форуме.