Новости. Недокомпенсація збитків залізниці не дозволяє здійснювати необхідні ремонти та оновлювати рухомий склад

Офіційний сайт Регіональної філії "Південна Залізниця" АТ "Укрзалізниця", 15.08.2013.

Недоотримання компенсації збитків з боку органів місцевої влади створює суттєві перешкоди для придбання запасних частин у необхідному обсязі та негативно впливає на технічний стан рухомого складу. Так, за 7 місяців 2013 року Південною залізницею у приміському сполученні перевезено 34 млн. 541 тис. 300 пасажирів. 77,1% або 26 млн. 629 тис. 200 осіб - пасажири окремих категорій громадян, що скористалися правом на пільговий проїзд залізничним транспортом. Із січня по липень 2013 року Південна магістраль отримала лише 37% від необхідного обсягу компенсацій за даний вид перевезень у приміському сполученні.

Брак коштів через мізерний відсоток відшкодування збитків залізниці за пільгові перевезення робить неможливими модернізацію й ремонт наявного рухомого складу, задіяного у приміських перевезеннях.

Закон України "Про залізничний транспорт", окрім відшкодування збитків, передбачає також і оновлення рухомого складу залізниці на засадах спільного фінансування. Однак численні звернення Південної магістралі до обласних державних адміністрацій з пропозицією оновити рухомий склад для мешканців свого регіону на засадах спільного фінансування, на жаль, не знайшли відгуку. Жодна з областей цікавості до такої співпраці задля забезпечення приміських перевезень не виявила.

Довідково. Приписний парк служби приміських пасажирських перевезень Південної залізниці, що складається з 292 секцій електропоїздів і 36 секцій дизель-поїздів, потребує оновлення. У цілому моторвагонний рухомий склад (електропоїзди) має знос 92%, дизель-поїзди зношені на 100%.

26 категоріям громадян залізницею надається пільговий та безкоштовний проїзд, збитки за забезпечення якого мають відшкодовуватися з місцевих бюджетів. Свої соціальні зобов'язання залізничники виконують безвідмовно і в повному обсязі.

Автор: Прес-центр Південної залізниці

URL оригинала: http://www.pz.gov.ua/news/razvorot.php?mid=100161&lid=1&id=3624
Разделы по теме:
Рубрики:   ЖД транспорт

Добавить комментарий

Для того, чтобы добавить комментарий, Вам нужно зарегистрироваться и/или авторизоваться на форуме.