Новости. Ретропоїзд Південної залізниці вирушить у день перемоги у перший рейс

Офіційний сайт Регіональної філії "Південна Залізниця" АТ "Укрзалізниця", 06.05.2014.

9 травня 2014 року о 10:00 з вокзалу Харків-пасажирський перший рейс здійснить ретропоїзд Південної залізниці. Першими пасажирами святкового рейсу стануть ветерани Південної магістралі.

Упродовж 40-хвилинної подорожі зі станції Харків-Пасажирський до станції Основа для ветеранів-залізничників звучатимуть мелодії, фронтові пісні та інструментальні композиції часів Великої Вітчизняної війни. На першій платформі вокзалу станції Основа відбудеться святковий обід для ветеранів.

Виводитиме в рейс поїзд справжній паровоз, що працює на вугіллі. У складі поїзду локомотив, два сучасних вагони-ресторани, а також тендер - спеціальний вагон, призначений для перевезення запасу палива та води.

Перш ніж стати на рейки, локомотив на паровозній тязі зазнав суттєвої реконструкції. Упродовж 3 місяців фахівці локомотивного депо Основа ремонтували й відновлювали 60-річну машину.

Локомотивна бригада ретропоїзда - досвідчені машиністи локомотивного депо Основа Валерій Шевченко, Микола Тисячник та Євген Гапоненко - пройшли спеціальне навчання: теоретичний курс керування паровозом опанували в Лубенському центрі професійної освіти, а практичних навичок набули на екскурсійному маршруті Південно-Західної залізниці в локомотивному депо Дарниця.

До обов'язків локомотивної бригади у складі машиніста, помічника машиніста та кочегара входить поповнення запасів вугілля, наповнювання водою та розпалювання вогню, а головне - дотримання чітких правил завантаження вугілля в топку, щоб тиск пару підіймався до необхідної позначки на манометрі.

Згодом ретропоїзд планується використовувати в якості екскурсійного в музеї Південної залізниці під відкритим небом, організованого з нагоди 145-річного ювілею, який Південна магістраль відзначить 6 липня. Фонд музею вже налічує кілька десятків раритетних зразків техніки, яку дбайливо зберігали упродовж десятиліть залізничники.

Запрошуємо представників ЗМІ взяти участь в урочистому відкритті руху унікального ретропоїзда Південної залізниці. Захід відбудеться 9 травня 2014 року о 9:30 на першій платформі вокзалу Харків-пасажирський за адресою: Харків, площа Привокзальна, 1.

Контактна особа: Ірина Гаманенко, прес-секретар Південної залізниці. Тел. 067-571-08-98

Довідка:

Локомотив ретропоїзда Південної залізниці - паровоз серії Ер - побудовано 1954 року на заводі "Совромнефтемаш" у м. Решиця (Румунія). З 2002 року не експлуатувався. Локомотив може розвивати швидкість до 55 км/год. Перед стартом ретропоїзд видає гучний гудок і випускає через трубу струмінь густого темного диму.

Прес-центр Південної залізниці

URL оригинала: http://www.pz.gov.ua/news/razvorot.php?mid=100161&lid=1&id=3755
Разделы по теме:
Рубрики:   ЖД транспорт
ЖД станции:   Харків-Пасажирський

Добавить комментарий

Для того, чтобы добавить комментарий, Вам нужно зарегистрироваться и/или авторизоваться на форуме.