Новости. За п’ять місяців 2017 року Укрзалізниця перевезла майже 140 млн тонн вантажів

Офіційний сайт "Укрзалізниці", 21.06.2017.

Укрзалізниця з січня по травень поточного року перевезли 139,2 млн тонн вантажів, що майже на 3% більше відповідного показника минулого року. Зокрема, у внутрішньодержавному сполученні залізничники перевезли 64,7 млн тонн, імпорту – 15,7 млн тонн, експорту – 50,7 млн тонн та транзиту – майже 8,2 млн тонн.

Загальні обсяги перевезень за 5 місяців 2017 року порівняно з аналогічним періодом 2016 року зросли на більшість видів вантажів. Найбільший приріст обсягів відбувся при перевезеннях зерна та зернових, мінбудматеріалів, руди кольорової та марганцевої, хімічних і мінеральних добрив тощо.

Внутрішніх вантажів залізниці України перевезли майже 64,7 млн тонн, що на 3,5% менше, ніж у 2016 році. Зросли обсяги перевезень внутрішніх перевезень нафти та нафтопродуктів, руди кольорових металів і сірчаної сировини, лісних вантажів; хімічних і мінеральних добрив, зернових вантажів, брухту чорних металів, мінбудматеріалів, солі.

На 2% збільшилася кількість імпортних вантажів, зокрема за рахунок росту обсягів перевезень чорних металів, кольорових металів і виробів з них, лісних вантажів, хімічних і мінеральних добрив, хімікатів, солі.

Експортних вантажів перевезено 50,7 млн тонн – +10,6% до минулорічного, спостерігається тенденція до збільшення обсягів нафти та нафтопродуктів, руди залізної й марганцевої, руди кольорової та сірчаної сировини, зерна та зернових, коксу, мінбудматеріалів.

Транзит також збільшився на 14,3%. Серед транзитних вантажів, яких перевезено майже 8,2 млн тонн, вдвічі зросли обсяги кам’яного вугілля, крім того збільшилися обсяги руди кольорової та сірчаної сировини, лісних вантажів, хімікатів, цементу та солі.

URL оригинала: http://www.uz.gov.ua/press_center/up_to_date_topic/452894/
Разделы по теме:
Рубрики:   ЖД транспорт

Добавить комментарий

Для того, чтобы добавить комментарий, Вам нужно зарегистрироваться и/или авторизоваться на форуме.