Новости. Укрзалізниця продемонструвала модернізований вагон для військової варти

Офіційний сайт "Укрзалізниці", 10.07.2017.

Сьогодні, 10 липня, член правління ПАТ «Укрзалізниця» Сергій Михальчук презентував модернізований вагон для перевезення військової варти. Роботи виконала філія «Рефрижераторна вагонна компанія» ПАТ «Укрзалізниця». На його переобладнання зі службово-технічного рефрижераторного вагона було спрямовано понад 200 тисяч грн. У заході взяли участь представники Міністерства оборони України та заступник міністра інфраструктури України Юрій Лавренюк.

Метою модернізації вагона було покращення умов перевезення вартових, які супроводжують військові ешелони. Залізничники виконали роботи відповідно до доручення Уряду.

Службово-технічний рефрижераторний вагон переобладнали на 60%. Тепер у вагоні для варти обладнане спальне купе, караульне приміщення, санвузол та кухня з меблями, кухонним інвентарем і плитою. Усі побутові приміщення взимку опалюватимуться. Система водозабезпечення – аналогічна системі пасажирського вагона. У спецвагоні є душ, умивальник і туалет. Також передбачений сейф для зброї, грати на вікнах та інше відповідно до військового уставу караульної служби.

Член правління ПАТ «Укрзалізниця» Сергій Михальчук повідомив, що залізничники продовжать приймати пропозиції від військових, особливо за результатами поїздок у рейси, коли вагон почне курсувати в складі поїзда. Відгуки та побажання будуть враховані при облаштуванні інших вагонів для військової варти. «Модернізацію вагона Укрзалізниця профінансувала власним коштом. Ми прагнемо, щоб військовим було зручно, для цього створили відповідні умови», - зазначив член правління ПАТ «Укрзалізниця».

Як зазначив заступник міністра інфраструктури України Юрій Лавренюк, Укрзалізниця виконала завдання Уряду в стислі терміни, врахувала побажання Міноборони. «Робота проведена якісно та ретельно, головне, щоб військові змогли тривалий час користуватися цим вагоном», - резюмував заступник міністра інфраструктури України.

Представники Міноборони подякували залізничникам за співпрацю. Очікується, що спецвагон у складі поїзда розпочне курсувати вже в серпні.

Наразі для перевезення особового складу використовується 102 плацкартні вагони. Потребує осучаснення нормативно-технічна документація з умов перевезень особового складу Міноборони та військової техніки. На часі розробка нових вагонів для вартових і нормативів, що відповідатимуть сучасним вимогам, а в майбутньому – стандартам Європейського Союзу та Північноатлантичного Союзу НАТО.

Для розробки такої документації Укрзалізниця на допомогу військовим готова надати своїх найкращих фахівців і сподівається, що на побудову такого спеціального рухомого складу буде виділено фінансування.

Переглянути фото з заходу можна на офіційній сторінці ПАТ "Укрзалізниця" у Facebook.

URL оригинала: http://www.uz.gov.ua/press_center/up_to_date_topic/454306/
Разделы по теме:
Рубрики:   ЖД транспорт

Добавить комментарий

Для того, чтобы добавить комментарий, Вам нужно зарегистрироваться и/или авторизоваться на форуме.