Новости. Ініціатива ПАТ «Укрзалізниця» щодо дерегуляції вагонної складової тарифу погоджена Міністерством інфраструктури України

Офіційний сайт "Укрзалізниці", 11.07.2017.

Ініційований Укрзалізницею проект наказу про затвердження змін до Збірника тарифів на перевезення вантажів залізничним транспортом у межах України та пов’язані з ними послуги оприлюднений на сайті МІУ. Зміни стосуються дерегуляції вагонної складової тарифу на напіввагони парку ПАТ Укрзалізниця». Це дозволить Укрзалізниці встановлювати ціну користування напіввагонами згідно за ринковими принципами, а отже, покращити якість та пришвидшити оновлення рухомого складу для забезпечення безперебійного перевізного процесу.

Реалізація оприлюдненого проекту наказу дозволить привести нормативні документи у відповідність із чинним законодавством, збільшити конкуренцію на ринку залізничних перевезень, забезпечити покриття витрат ПАТ «Укрзалізниця» на утримання напіввагонів, а отже, оптимізувати логістику вантажних залізничних перевезень.

Наразі ПАТ «Укрзалізниця» знаходиться в дискримінаційних умовах порівняно з іншими власниками та операторами рухомого складу, оскільки вартість користування напіввагонами Укрзалізниці є набагато нижчою від ринкової вартості та не покриває витрат на утримання вагонів. А згідно з проектом наказу тепер розпорядження від 09.04.2012 № 209-р, яке вводило дискримінаційні норми, визнано таким, що втратило чинність згідно з розпорядженням Кабінету Міністрів України від 01.02.2017 № 64. Наступним кроком є внесення відповідних змін до Збірника тарифів на перевезення вантажів залізничним транспортом у межах України та пов’язані з ними послуги.

ПАТ «Укрзалізниця» закликає всіх учасників перевізного процесу взяти участь в обговоренні проекту наказу.

URL оригинала: http://uz.gov.ua/press_center/up_to_date_topic/454388/
Разделы по теме:
Рубрики:   ЖД транспорт

Добавить комментарий

Для того, чтобы добавить комментарий, Вам нужно зарегистрироваться и/или авторизоваться на форуме.