Новости. У спекотні дні літа залізничники посилили заходи з безпеки руху

Офіційний сайт "Укрзалізниці", 21.07.2017.

У зв’язку з підвищенням температури повітря в Україні залізничники вживають додаткових заходів для забезпечення безпеки руху залізничного транспорту, докладають зусиль для створення комфортних умов проїзду пасажирів.

Так, для покращення умов проїзду пасажирів на залізниці проводяться контрольні перевірки систем водопостачання, вентиляції та кондиціювання в пасажирських вагонах перед кожним відправленням у рейс. За необхідності кожен пасажир може звернутися до провідника по аптечку. Якщо самопочуття швидко погіршується, начальник поїзда може викликати бригаду швидкої допомоги до найближчої станції. Крім того, кваліфікована допомога надається в медичних пунктах на вокзалах залізниці.

Комфортна подорож залежить не тільки від наявності кондиціонера, а в першу чергу від стану рейок, які щодня піддаються температурним і динамічним впливам. Адже в спекотні літні дні на деяких ділянках залізниці рейки залізничного полотна розігріваються понад 50°С. Коли температура повітря значно підвищується, метал, з якого виготовлені рейки, розширюється. А деформована колія - загроза безпеці руху. Висока температура вимагає зміни умов експлуатації залізниці: у цьому разі швидкість руху поїздів обмежується. Попередження про обмеження швидкості діє в основному з 12-ї по 18-у годину. Тому в дні високих температур залізничники щодня, а подекуди щогодини проводять виміри температури рейок за допомогою спеціальних засобів діагностики. Крім того, організовано цілодобове чергування аварійних бригад, укомплектованих усім необхідним інвентарем та об'їзди колії кілька разів на день.

URL оригинала: http://www.uz.gov.ua/press_center/up_to_date_topic/page-2/454783/
Разделы по теме:
Рубрики:   ЖД транспорт

Добавить комментарий

Для того, чтобы добавить комментарий, Вам нужно зарегистрироваться и/или авторизоваться на форуме.