Новости. У 2017 році понад 40 % залізничних квитків пасажири придбали через інтернет

Залізничний інформаційний портал, 26.01.2018.

У 2017 році через електронні сервіси пасажири придбали 41 % залізничних квитків від загального продажу. Загалом у минулому році через електронні канали було реалізовано майже 22 млн квитків, тоді як за 2016 рік – 16.7 млн (34 % від загального продажу), про це повідомив на своїй сторінці у Twitter в. о. голови правління ПАТ «Укрзалізниця» Євген Кравцов.

Популярність послуги з продажу електронних квитків можна пояснити її зручністю – купити проїзний документ можна будь-де та будь-коли, пасажир самостійно обирає потрібний поїзд, тип вагона й місце. До того ж квиток, оформлений через інтернет, практично неможливо загубити – його можна друкувати необмежену кількість разів з листа, що приходить на електронну пошту пасажира.

Квитки через інтернет можна придбати на всі поїзди внутрішнього сполучення, окрім додаткових і регіональних. На регіональні поїзди та міжнародні поїзди, що курсують у сполученні з країнами СНД, пасажири в режимі онлайн можуть оформити й оплатити проїзд, після чого отримають бланк замовлення на електронну пошту, і його необхідно обміняти в залізничній касі на звичайний квиток.

Також через всесвітню мережу можна придбати електронні квитки на міжнародні поїзди 705/706 Київ – Пшемишль, 715/716 Київ – Пшемисль та 351/352 Здолбунів – Хелм. На всі інші поїзди, що курсують до країн Європи, квитки наразі можна придбати в міжнародних касах. Укрзалізниця продовжує роботу з колегами з залізниць європейських країн для створення можливості продажу квитків через інтернет на поїзди міжнародного сполучення. Наразі відпрацьовуються нормативні та технічні питання.

Нагадаємо, що оформлення проїзних документів через інтернет було впроваджено у 2008 році. Відтоді пасажири оформили через всесвітню мережу майже 65 млн квитків. Для придбання квитків онлайн пасажири можуть скористатися офіційним сервісом Укрзалізниці booking.uz.gov.ua.

URL оригинала: https://info.uz.ua/news/u-2017-rotsi-ponad-40-zaliznichnikh-kvitkiv-pasazhiri-pridbali-cherez-internet
Разделы по теме:
Рубрики:   ЖД транспорт

Добавить комментарий

Для того, чтобы добавить комментарий, Вам нужно зарегистрироваться и/или авторизоваться на форуме.