Новости. Тренажер прийняв іспити у 23 помічників машиніста локомотива

Офіційний сайт Регіональної філії "Південна Залізниця" АТ "Укрзалізниця", 05.02.2018.

Упродовж 2017 року в локомотивному депо Основа регіональної філії «Південна залізниця» ПАТ «Укрзалізниця» пройшли підготовку та успішно склали іспити на машиніста 23 колишніх помічника, які сьогодні управляють вантажними поїздами. Іспити кандидати на машиніста складали на тренажері електровоза ВЛ82м, який імітує роботу локомотива.

Фото

На спеціальному тренажері змодельовано дільницю від станції Харків-Пасажирський до Полтави з віртуальним профілем колії і з усіма розташованими там станціями. До програми комп’ютера тренажера закладено 62 нестандартні ситуації, які можуть виникнути в дорозі. У реальності вони досить рідкісні, зате їх завжди може запрограмувати інструктор і подивитися, як за даних обставин діятиме машиніст. Так інструктор оцінює професійну підготовку машиніста та в разі необхідності може направити фахівця на позачергову перевірку знань. Загалом упродовж року на тренажері електровоза ВЛ 82м проводиться близько 150 технічних занять.

Довідково:

Майбутні машиністи проходять жорсткий професійний відбір. Претенденти на посаду машиніста мають пропрацювати помічником машиніста не менше 2 років, і тільки після цього кращі з них проходять конкурс, який проводиться заступником начальника депо з експлуатації і машиністами-інструкторами. Переможці конкурсу направляються на навчання в Лубенський центр професійної освіти, отримують там право на управління локомотивом і після повернення в депо 3 місяці проходять «обкатку» під керівництвом досвідчених машиністів. Заключним етапом підготовки майбутнього машиніста є іспит на тренажері.

URL оригинала: http://www.pz.gov.ua/news/razvorot.php?id=4748&mid=1
Разделы по теме:
Рубрики:   ЖД транспорт

Добавить комментарий

Для того, чтобы добавить комментарий, Вам нужно зарегистрироваться и/или авторизоваться на форуме.