Новости. У Харкові відбулася зустріч залізничників з керівництвом області

Офіційний сайт Регіональної філії "Південна Залізниця" АТ "Укрзалізниця", 20.03.2018.

19 березня в управлінні регіональної філії «Південна залізниця» ПАТ «Укрзалізниця» у Харкові відбулася зустріч командного складу Південної магістралі з державною адміністрацією за участю виконувача обов’язків голови правління ПАТ «Укрзалізниця» Євгена Кравцова та голови Харківської обласної державної адміністрації Юлії Світличної.

Захід присвячено підсумкам роботи Південної залізниці у 2017 році та взаємодії регіональної філії «Південна залізниця» як одного з підрозділів ПАТ «Укрзалізниця» з органами обласної державної влади.

Вітаючи учасників зустрічі, голова Харківської обласної державної адміністрації Юлія Світлична наголосила на тісній співпраці з Укрзалізницею в цілому та з Південною магістраллю зокрема. «Хочу запевнити, що результати наших спільних зусиль мають велике значення. Так, уже 25 березня для зручності мешканців області буде подовжено маршрут курсування поїзда №7022 Лозова – Харків до станції Близнюки, - зазначила Юлія Світлична.

На необхідності соціальної захищеності залізничників акцентував увагу присутніх на заході виконувач обов’язків голови правління ПАТ «Укрзалізниця» Євген Кравцов. «2017 рік ми закінчили упевнено. За рівнем оплати праці залізнична професія з 13 місця піднялася до 8-го. І діалог з профспілками щодо підвищення заробітної плати буде продовжено. У 2018 році зосередимо свої зусилля на активному провадженні соціальної політики. Вагомий крок до успіху – суттєва програма соціального забезпечення. Це – підвищення заробітної плати, будівництво житла для залізничників, підтримка молодих спеціалістів, оздоровлення тощо. До кінця 2018 року ми плануємо здати житловий будинок у Харкові, і 110 родин залізничників отримають власне помешкання. Що стосується виробничих показників, то вперше за багато років ми почали ремонтувати вантажні вагони. У наших підрозділах, у тому числі в розташованих на Харківщині плануємо відремонтувати 3500 вагонів. Південна залізниця – найдисциплінованіше з усіх магістралей України, а це для нашої професії надважливо, – запевнив Євген Кравцов.

Директор регіональної філії «Південна залізниця» Микола Уманець ознайомив присутніх з результатами діяльності магістралі та окреслив основні плани на 2018 рік.

«Велику частину своєї діяльності Південна залізниця проводить у Харківській області. 19 тисяч жителів Харківщини мають роботу на нашій магістралі. Південна залізниця залишається найбільш доступним транспортом і щороку перевозить у приміському напрямку близько 11 млн пасажирів пільгових категорій. Також щороку в повному обсязі магістраль виконує свої зобов’язання з виплат до бюджету і цільових фондів. У Харківській області регіональна філія обслуговує більше 450 промислових підприємств та комерційних структур. Вантажні перевезення забезпечують 77 станцій. Очікуємо, що обсяг навантаження по Харківщині у 2018 році складатиме 6 млн тонн, що на 2% більше обсягу навантаження за 2017 рік», - підкреслив Микола Уманець.

Довідково:

За обсягами перевезень і за протяжністю ліній Харківська область є найбільшим регіоном діяльності Південної магістралі. Експлуатаційна довжина залізничних колій у Харківській області складає понад 1378 тис. км, при цьому полігон електрифікованих колій складає 1098,5 тис. км або 68% від загальної довжини електрифікованих дільниць у цілому по регіональній філії. Довжина двоколійних дільниць складає 773,8 км, довжина одноколійних дільниць – 604,3 км.

У межах Харківської області розташовані 2 дирекції залізничних перевезень – Харківська та Куп’янська, 118 роздільних пунктів, 44 виробничих підрозділи, середня чисельність працівників яких складає понад 19 тисяч осіб.

Регіональна філія обслуговує понад 450 промислових підприємств та комерційних структур регіону. Основними партнерами регіональної філії в сфері вантажних перевезень за підсумками 2017 року по Харківській області є ПАО «Євроцемент-Україна», Шебелинський ГПЗ, ТОВ ПКФ Старк кар’єр кварцового піску, АТ «Новоселівський гірничо-збагачувальний комбінат», ПАТ «Харківський плитковий завод», ПрАТ «Харківський коксовий завод», Вовчанський олійно-екстраційний завод.

Прес-центр Південної залізниці

URL оригинала: http://pz.gov.ua/news/razvorot.php?id=4777&mid=1
Разделы по теме:
Рубрики:   ЖД транспорт, Город и область

Добавить комментарий

Для того, чтобы добавить комментарий, Вам нужно зарегистрироваться и/или авторизоваться на форуме.