Новости. Новий поділ Харківщини на райони мають затвердити до виборів — член комісії з територіального устрою

Суспільне UA, 10.06.2020.

Не менш ніж 150 тисяч населення у районі та не більше 60 км до райцентру — такими принципами керувалися при можливому поділі Харківщини на 7 районів. Затвердити його мають до кінця червня.

Про це в ефірі "Українського радіо Харків" розповів депутат облради, член міжвідомчої комісії облдержадміністрації з питань адміністративно-територіального устрою Микола Тітов.

Про те, що Харківщину можуть поділити на 7 районів Харківщині, 5 червня повідомив Мінрегіон.

За словами Тітова, місцеві органи влади пропонували 9 районів, але не дозволив критерій у мінімум 150 тисяч населення.

"Витримати ці критерії дуже складно. Візьмемо європейські країни. Щільність населення відрізняється, і для них 50 тисяч зібрати містечок по 50 по 70 тисяч — вже 150. У нас тільки декілька міст, які мають населення 50 тисяч і більше. Тому доводиться приєднувати велику частину територій", — сказав Тітов.

У мережі почали ставити питання про те, як людям діставатися до райцентру, якщо містечко далеко. Тітов відповідає: ОТГ можуть відкрити Центр надання адміністративних послуг, де надавати більшу частину послуг, за якими люди їздили до райцентру. Крім того, через новий поділ змінюватимуть регіональні плани з логістики.

"Дороги всі мають бути гарними, але з урахуванням цих територіальних змін, ми маємо забезпечити доступ до нових райцентрів, щоб люди не страждали, що їх змусили зі Змієва їздити в Чугуїв... А відтак і для шкільних автобусів, пожежних машин, машин швидкої допомоги. Це буде сприяти поліпшенню інфраструктури", — говорить Тітов.

Зміни до поділу районів має затвердити Верховна Рада.

Тітов каже, це має статися до кінця червня, адже 1 липня стартує виборча кампанія до виборів 25 жовтня.

"Депутати мають прийняти новий територіальний устрій, щоб передати Центральній виборчій комісії, й на нову сітку територіальну мають накладатися виборчі округи, а вона вже починається 1 липня. І вибори вже будуть у нові ОТГ 55 і у нові 7 районних рад", — сказав Тітов.

URL оригинала: https://suspilne.media/39628-novij-podil-harkivsini-na-rajoni-maut-zatverditi-do-viboriv-clen-komisii-z-teritorialnogo-ustrou/
Разделы по теме:
Рубрики:   Город и область

Добавить комментарий

Для того, чтобы добавить комментарий, Вам нужно зарегистрироваться и/или авторизоваться на форуме.