Новости. Перші рейси та нові правила: як працюватиме харківський аеропорт після відновлення роботи

Суспільне UA, 10.06.2020.

Міжнародний аеропорт "Харків" після майже трьох місяців заборони авіаперевезень готується поновити роботу. Перші рейси — 12 та 16 червня.

Про це у програмі "Тема дня" на Суспільному розповів комерційний директор аеропорту Владислав Ільїн.

За його словами, рейси Харків-Київ виконуватимуть компанії "МАУ" та Windrose. Перший — 12 червня, другий — 16.

"Аеропорти готові до відновлення авіаперевезень. Більшість вимог ми виконували і до введення карантину. Всі пасажири міжнародних рейсів та персонал проходили температурний скрінінг. Додалися нові рекомендації. В термінал будуть запускатися лише пасажири і персонал, який працює в аеропорту", — сказав Владислав Ільїн.

Люди, які зустрічатимуть пасажирів, чекатимуть на вулиці. Можливі виключення — наприклад, для людей з інвалідністю.

За словами Ільїна, жодних послуг на вулиці для зустрічаючих не буде. Тобто скористатися туалетом чи купити пляшку води не вийде. Про це аеропорт попереджатиме на своєму сайті.

Зараз в аеропорті завершують монтувати захисні екрани на стійках реєстрації, які розділятимуть працівників аеропорту та пасажирів. В аеропорті також з‘явиться розмітка для підтримання дистанції між людьми. Місця для сидіння в залах очікування через одне заблокують.

За словами Ільїна, дезінфікуватиметься весь термінал, особливо ті поверхні, з якими контактують пасажири. Зазвичай кожні 2-3 години — все залежатиме від кількості рейсів.

До кінця року планується поновити 80% авіаперевезень.

URL оригинала: https://suspilne.media/39851-persi-rejsi-ta-novi-pravila-ak-pracuvatime-harkivskij-aeroport-pisla-vidnovlenna-roboti/
Разделы по теме:
Рубрики:   Авиатранспорт

Добавить комментарий

Для того, чтобы добавить комментарий, Вам нужно зарегистрироваться и/или авторизоваться на форуме.