Новости. У метро Харкова посилили контроль за масковим режимом. Як діють обмеження в наземному транспорті

Суспільне UA, 17.06.2020.

Попереджають, але протоколів не виписують — у харківському метро побільшало поліцейських, які просять пасажирів користуватися масками. Рейди почалися після зростання кількості інфікованих коронавірусом у регіоні.

Посилити контроль за дотриманням маскового режиму у транспорті просила регіональна і міська комісії з надзвичайних ситуацій. Відтепер у метро проводять профілактичні бесіди.

"У підземку рекомендовано спускатися в захисних масках. Їх наявність контролюють співробітники метрополітену та поліції метро. Правоохоронці проводять роз'яснювальну роботу і роблять зауваження пасажирам без масок", — коментує інспекторка відділу поліції в метро Наталія Гречко.

На станції "Архітектора Бекетова" знімальна група Суспільного помітила, як поліцейські зупинили пасажира без маски і пропустили в підземку. Коментувати свої дії правоохоронці відмовилися і направили до пресслужби.

"Поліцейський в першу чергу — це людина, яка проводить профілактичну роботу, роз'яснювальну, серед населення. Таку ж роботу повинні проводити перевізники. Притягувати до адміністративної відповідальності поліція має повноваження, але робить це в крайніх випадках", — каже речниця поліції Оксана Калмикова.

Рейди проводять тільки в метро, каже Калмикова. Наземний транспорт поліцейські так не перевіряють.

"Коли година пік — я в масці працюю. Але зараз у мене завантаженість — самі побачите, яка", — каже водій тролейбусу №11 Леонід.

Чоловік визнає, що працює в масці не весь час. Без засобів захисту і частина пасажирів.

"Втомився від неї — жарко стало елементарно. А взагалі в громадських місцях, де людей багато, надягаю", — каже пасажир Андрій Третяк.

Водій маршрутки Олексій не пускати до салону пасажирів без масок не ризикує.

"Щоб мене віддубасили? Є поліція — хай займається", — каже Олексій.

"Заходять у масках і моментально знімають. Нагадуєш, надягають. Але це треба регулярно робити", — каже водій іншої маршрутки Олександр.

Чому маски та респіратори необхідні у транспорті та приміщеннях, розповідає епідеміологиня Ганна Сухорукова:

"Коли ми інфікуємось, то будемо носіями цього вірусу і наражатимемо на дуже велику небезпеку своїх батьків, дідусів, бабусь".

В поліції застерігають: злісних порушників притягуватимуть до адміністративної відповідальності за ч. 1 ст. 44-3 — порушення правил щодо карантину людей. Санкція статті передбачає штраф від 17 до 34 тисяч гривень, для посадових осіб — від 34 до 170 тисяч гривень.

URL оригинала: https://suspilne.media/41438-v-metro-harkova-posilili-kontrol-za-maskovim-rezimom-ak-diut-obmezenna-v-nazemnomu-transporti/
Разделы по теме:
Рубрики:   Метро, Троллейбус, Автобус
Линии метро:   Олексіївська лінія
Станции и объекты метро:   "Архітектора Бекетова"
Единицы ПС:   Атаман-А092H2 #АХ0152ВН, БАЗ-А079.14 #АХ8631ІТ
Городские маршруты:   Тб11, Аб219е

Добавить комментарий

Для того, чтобы добавить комментарий, Вам нужно зарегистрироваться и/или авторизоваться на форуме.