Новости. Укрупнення районів: голова Харківської ОДА визнав комунікаційну помилку, з рештою — не визначився

Суспільне UA, 06.07.2020.

Укрупнення районів на Харківщині до чотирьох не зачепить жителів області та їхніх потреб, вважає голова Харківської облдержадміністрації Олексій Кучер.

Про це він сказав 3 липня журналістам, відповідаючи на питання Суспільного.

"Люди, які живуть в Балаклії, хочуть щоб у Балаклії був Балаклійський район, в Люботині — Люботинський район, вони хочуть, щоб це був центр... Але райони це фактично не про людей. Райони — це про громади, в яких будуть проживати люди, і мінімум у всіх постає питання — як ми будемо їхати в центр. Не треба вам ні для чого їхати в центр", — говорить Кучер.

За словами Кучера, Харківська ОДА надасть роз’яснення ситуації найближчим часом:

"На жаль — і, можливо, це наша помилка — було мінімум комунікацій з цього приводу... Зараз поставлено завдання моїм радникам і людям, які відповідають в структурі за децентралізацію і за всю цю реформу, все ж таки прокомунікувати".

Власну позицію стосовно утворення на Харківщині чотирьох районів голова адміністрації ще не сформулював.

"Я на сьогоднішній день аналізую. Річ у тому, що ми можемо ще врахувати, це лише комітет зараз проголосував за чотири райони, остаточне рішення буде прийнято Верховною Радою й усіма народними депутатами. Я свою позицію після певного аналізу висловлю, але ще чогось критичного я в цьому не бачу", — сказав Кучер.

URL оригинала: https://suspilne.media/45277-ukrupnenna-rajoniv-golova-harkivskoi-oda-viznav-komunikacijnu-pomilku-z-restou-ne-viznacivsa/
Разделы по теме:
Рубрики:   Город и область

Добавить комментарий

Для того, чтобы добавить комментарий, Вам нужно зарегистрироваться и/или авторизоваться на форуме.