Новости. Машиністи метро у Харкові зібрались на платформі — вимагають погасити зарплатний борг

Суспільне UA, 10.07.2020.

Працівники КП "Харківський метрополітен" вранці 10 липня вийшли на платформу станції метро "Московський проспект" з вимогою виплатити заробітну плату.

Як повідомляє кореспондент Суспільного, на платформі зібралися близько 50 людей, переважно машиністи. За їх словами, вони організували збір колективу, щоб порушити питання зарплат перед керівництвом підприємства.

"Ми зібрались тут, бо нам не виплачують зарплатню, не виплачуються відпускні. Я в даний час перебуваю у відпустці. Мені не виплатили відпускні, я звертався до начальника депо. Відповідно до КЗОТ, є положення, що я можу відмовитися, перенести відпустку так, як мені не виплатили відпускні. Мені було відмовлено у переносі відпустці. Я все одно знаходжуся у відпустці, без відпускних", — розповів Дмитро Цирков, який 15 років працює машиністом в метро.

Збори не вплинули на роботу підприємства — рух не блокувався, вийшли ті працівники, які не на зміні або у відпустці, повідомив Суспільному машиніст Олексій, який, який працює в метро 10 років

За словами Дмитра, мета збору — домогтися виплати заборгованості із зарплати, відпускних.

"Це не тільки машиністам, це усім співробітникам метрополітену не виплачуються зарплати. Як ми пішли на карантин, нам ще досі винні за березень частину зарплати. Нам був виплачений аванс, не виплачена зарплата. Нам ще винні за квітень. Ми поїхали у травні й нам от шматочками виплатили зарплату за травень. На даний момент мені ще винні зарплату за червень, усім. І мені ще винні відпускні за липень, які також не були виплачені", — пояснює Цирков.

"Якось так ми чекали, нам щось обіцяли. Завтра-завтра почнуться виплати, будуть виплати у повній мірі. На даний момент виплати не відновилися у повному обсязі", — каже машиніст.

"Вони хочуть, щоб ми з ними спілкувалися в депо. Там, де ви нас не побачите. Там, де ніхто нас не побачить, ми цього не хочемо", — сказав працівник підприємства.

Як повідомляє кореспондент Суспільного, не всі машиністи погодилися спілкуватися з журналістами. Деякі відмовилися, пояснюючи це "своїм внутрішнім рішенням".

Після зборів на платформі працівники метрополітену прямують в депо для розмови із керівництвом.

URL оригинала: https://suspilne.media/46995-masinisti-metro-u-harkovi-zibralis-na-platformi-vimagaut-pogasiti-zarplatnij-borg/
Разделы по теме:
Рубрики:   Метро

Добавить комментарий

Для того, чтобы добавить комментарий, Вам нужно зарегистрироваться и/или авторизоваться на форуме.