Новости. Працівника харківського метро звільнили. Каже, через протест

Суспільне UA, 15.07.2020.

Монтер колії Олег Голєніщев звільнився з комунального підприємства "Харківський метрополітен". Стверджує, що зробив це під тиском керівництва та пов'язує з нещодавнім протестом працівників підземки. У метрополітені зв'язок з протестом спростовують, але причину не пояснюють.

Про звільнення з метрополітену Суспільному розповів один з працівників метрополітену Олег Голєніщев.

"Так воно і вийшло, дійсно, через пікет. Нам сказали, що ми себе повели вкрай недостойно працівників метрополітену", — сказав Голєніщев.

Монтером колії четвертого розряду він пропрацював два роки. Під час карантину роботу у метрополітені не переривав, говорить Голєніщев, не мав жодного пропуску. 10 липня, коли працівники метро вимагали погасити заборгованість із зарплати, Голєніщев давав інтерв'ю. Заяву про звільнення, однак, написав за згодою сторін, став на біржу праці та шукає роботу.

"Який сенс відновлюватись — там те ж саме керівництво. Щоб потім звільнили за статтею?", — сказав монтер.

Він сподівається, що зі звільненням отримає заборговану зарплату.

Кореспондент Суспільного поспілкувався з ще одним працівником метро, який теж звільнився, пішов з підземки після 17 років служби. Коментувати своє рішення він відмовився.

Речник КП "Харківський метрополітен" Олексій Бітнер запевняє, що з протестом метрополітенівців звільнення Голєніщева не пов'язане.

"Даний працівник звільнився відповідно до чинного законодавства. Особисту інформацію ми не маємо права надавати без згоди особи. Оскільки даний працівник звільнився, ми не маємо можливості запитати згоду", — написав Бітнер.

URL оригинала: https://suspilne.media/48234-pracivnika-harkivskogo-metro-zvilnili-kaze-cerez-protest/
Разделы по теме:
Рубрики:   Метро

Добавить комментарий

Для того, чтобы добавить комментарий, Вам нужно зарегистрироваться и/или авторизоваться на форуме.