Новости. Жителі Барвінківського району просять відновити залізничне сполучення з Харковом

Суспільне UA, 16.09.2020.

Жителі Барвінківського району, розташованого за 200 км від обласного центру, просять відновити залізничне сполучення з Харковом.

Це стало темою програми "Про головне" на "Українському радіо Харків".

За словами жительки міста Барвінкове Галини Долгополової, люди їдуть до Харкова на роботу, навчання, лікування, екскурсії. Автобусом задорого: квиток коштує 120 гривень, а електропоїзд скасували на початку карантину, у березні.

"Залізниця — єдиний зручний спосіб сполучення, враховуючи, що в нас існує тільки автобусне сполучення з Харковом, але воно здійснюється за одним і тим самим маршрутом й охоплює невелику кількість населених пунктів", — розповіла заступниця Барвінківського міського голови Наталія Рижова.

Жителі міста просять відновити сполучення за маршрутами "Краматорськ-Харків", "Харків-Лиман".

Нині до Харкова можна дістатися з пересадкою. Треба зачекати близько трьох годин і пересісти на іншу електричку.

Південна залізниця розглядає можливість відновлення сполучення Барвінкового з Харковом, розповіла Суспільному речниця регіональної філії Ірина Гаманенко. За її словами, приміське сполучення поетапно відновлюють.

"Відновлення між Барвінковим і Харковом наразі розглядається "Укрзалізницею". Вона продовжує поступово відновлювати рух приміських поїздів. Призначення цих приміських поїздів в межах населеного пункту буде здійснюватися відповідно до прийнятого рішення регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій в області", — сказала Гаманенко.

URL оригинала: https://suspilne.media/63486-ziteli-barvinkivskogo-rajonu-prosat-vidnoviti-zaliznicne-spolucenna-z-harkovom/
Разделы по теме:
Рубрики:   ЖД транспорт

Добавить комментарий

Для того, чтобы добавить комментарий, Вам нужно зарегистрироваться и/или авторизоваться на форуме.