Новости. Укрзалізниця розглядає варіанти маршрутів швидкісних поїздів Skoda після ремонту

Офіційний сайт "Укрзалізниці", 26.01.2021.

Укрзалізниця вивчає маршрути для задіяння у пасажирських перевезеннях двох швидкісних поїздів Інтерсіті+ виробництва чеської Skoda після їхнього ремонту.

Так, розглядаються наступні напрямки для курсування електропоїздів Skoda: відновлення курсування поїзда №720/719 Київ – Харків – Київ; відновлення курсування поїзда №748/747 Київ – Тернопіль – Київ; організація тактового руху за маршрутом Київ – Вінниця – Київ.

Останній варіант цікавий ще й тим, що від нього виграють пасажири, які прямують з Києва до Львова або у зворотному напрямку, адже на сьогодні більшість пасажирів їде до Вінниці саме на львівському Інтерсіті+. Тож у пікові літні та різдвяні періоди цей напрямок стає перевантаженим і вільних місць не вистачає. Розширення прямого сполучення з Вінницею з можливістю курсування двох рейсів на день вивільнить місця до Львова та Перемишля. Після відновлення міжнародного залізничного сполучення це стане у нагоді сотням тисяч пасажирам.

Ключові та найскладніші роботи, зокрема, ремонт моторних візків буде виконувати безпосередньо виробник – Skoda Transportation Group. Водночас, для зменшення витрат уся базова ремонтна підготовка вказаних поїздів проводитиметься на власному підприємстві Укрзалізниці – ПрАТ «Київський електровагоноремонтний завод». Тут виконуватимуться роботи, які економічно доцільніше провести в Україні, адже вони не потребують спеціалізованої експертизи Skoda як виробника. На заводі буде базуватись проектна група досвідчених спеціалістів із різних підрозділів Укрзалізниці, які мають досвід ремонтних робіт саме швидкісних поїздів. Ремонтні роботи, які локалізують на КЕВРЗ, передбачатимуть, зокрема, заміну зношених частин; ізоляцію та фарбування ділянок зі слідами корозії, нанесення змазки; ревізію візків і механічних частин; відновлення пошкодженого лакофарбового покриття; заміну несправного та пошкодженого салонного обладнання.

Строки завершення ремонтів залежатимуть від результатів діагностики, яку зроблять у Чехії та в Києві спеціалісти Skoda, а також від термінів постачання виробниками колісних пар, які будуть повністю замінені. Завершення ремонту першого електропоїзда попередньо заплановано вже до кінця 2021 року.

Нагадаємо, новим швидкісним поїздом Укрзалізниці Інтерсіті+ №745/746 Київ – Славське, який почав курсувати більш як місяць тому, вже скористалися майже 20,5 тис. пасажирів.

Довідка: Електропоїзд EJ675 Skoda City Elephant складається із шести двоповерхових вагонів на 623 місць (46 першого класу, 590 другого класу), він розрахований на швидкість роботи 160 км/год.

URL оригинала: https://www.uz.gov.ua/press_center/up_to_date_topic/533604/
Разделы по теме:
Рубрики:   ЖД транспорт
Единицы ПС:   EJ675-01, EJ675-02

Добавить комментарий

Для того, чтобы добавить комментарий, Вам нужно зарегистрироваться и/или авторизоваться на форуме.