Новости. Справа проспекту Жукова: суд відмовив Харківській міськраді у військовій експертизі

Суспільне UA, 15.02.2021.

Другий апеляційний адміністративний суд не задовольнив клопотання Харківської міської ради, яка просила суд призначити військову експертизу і з'ясувати, чи підпадає особа Георгія Жукова під декомунізацію.

Клопотання про призначення військової експертизи у Другому апеляційному адміністративному суді 15 лютого заявила представниця міської ради Ілона Гевел, повідомляє кореспондент Суспільного.

Серед питань, які пропонувала поставити на розгляд експертів відповідач: чи обіймав Жуков посади в Комуністичній партії, вищих органах влади та управління СРСР, чи брав він участь у заходах, пов'язаних з опором та вигнанням нацистських окупантів з України та яких саме та чи слід вважати ім'я Жукова символом тоталітарного режиму в розумінні закону про декомунізацію.

Клопотання про військову експертизу міська рада заявляла у суді першої інстанції, але суд залишив його без задоволення, з чим міськрада не погоджується, сказала Ілона Гевел.

На питання позивача Андрія Коломійцева, чому таку експертизу міська рада не провела перед перейменуванням проспекту Григоренка на Жукова, представниця міськради послалася на військове дослідження Інституту cудових експертиз ім. Бокаріуса, який підтвердив, що Жуков брав участь у вигнанні нацистських окупантів з України, і цього "було достатньо для прийняття ухвалюваного рішення".

Коломійцев зауважив, що тоді і зараз міськрада ставить експертам різні питання.

Після розгляду клопотання у нарадчій кімнаті колегія суддів залишила його без задоволення. У справі перейшли до дебатів.

URL оригинала: https://suspilne.media/105221-sprava-prospektu-zukova-sud-vidmoviv-miskradi-u-vijskovij-ekspertizi/
Разделы по теме:
Рубрики:   Город и область
Улицы и площади:   проспект Петра Григоренка

Добавить комментарий

Для того, чтобы добавить комментарий, Вам нужно зарегистрироваться и/или авторизоваться на форуме.