Новости. В "Укроборонпромі" сподіваються на списання боргу харківського авіазаводу

Суспільне UA, 19.04.2021.

Державний концерн "Укроборонпром" сподівається, що Верховна Рада у 2021 році прийме закон про списання боргу Харківського державного авіаційного виробничого підприємства.

Про це 19 квітня у Харкові сказав заступник генерального директора "Укроборонпрому" Ігор Фоменко.

"Одним з важливих блоків плану антикризових дій — це списання державного боргу. Для цього потрібно прийняти відповідний закон. На жаль, у 2020 році нам це не вдалося. Законопроєкт був повернутий. Але в цьому році, сподіваємося, що нам вдасться прийняти такий закон", — сказав Фоменко.

За його словами, борг перед державним бюджетом — 65% від усієї заборгованості авіазаводу.

"Основна частина заборгованості ХДАВП, понад 2 млрд грн — це заборгованість перед державним бюджетом, яка пов'язана з випуском підприємством у 2009 році облігацій на суму 1,6 млрд грн під державні гарантії. Заборгованість перед бюджетом — це близько 65% від усієї заборгованості ХДАВП. Звісно, що ця заборгованість є надмірною для ХДАВП і перевищує загальну вартість його активів майже у два рази", — зазначив Фоменко.

"Якщо буде списана ця заборгованість, це дозволить завантажувати виробничі спроможності. І інвестори, зовнішні, внутрішні, будуть більш впевнені, що підприємство здатне виконати усі свої зобов’язання з виробничої точки зору", — додав він.

URL оригинала: https://suspilne.media/123770-v-ukroboronpromi-spodivautsa-na-spisanna-borgu-harkivskogo-aviazavodu/
Разделы по теме:
Рубрики:   Авиатранспорт

Добавить комментарий

Для того, чтобы добавить комментарий, Вам нужно зарегистрироваться и/или авторизоваться на форуме.