Новости. В "Укроборонпромі" розповіли про план антикризових дій на харківському авіазаводі

Суспільне UA, 19.04.2021.

В "Укроборонпромі" допрацьовують план антикризових дій на Харківському державному авіаційному виробничому підприємстві. Розглядають варіанти роботи з українськими або зарубіжними інвесторами.

Про це 19 квітня сказав заступник гендиректора державного концерну "Укроборонпром" Ігор Фоменко.

"Наразі ми не маємо продукту на ХДАВП, тому що треба переробляти конструкторсько-технологічну документацію на ті літаки, які ХАЗ здатен випускати. Це як Ан-140, так і Ан-74. Згідно з рішенням 2015 року, державні замовники можуть закуповувати тільки імпортозаміщену продукцію, без російських комплектуючих. Тому конструкторська документація має бути перероблена по цих двох типах літаків", — сказав Фоменко.

Щоб оновити документацію, необхідно понад 100 млн доларів.

"Це, звісно, великий обсяг коштів. За різними оцінками, більше 100 млн доларів — на переробку конструкторської документації і два-три роки — термін для того, щоб переробити. У державних замовників — Нацгвардія, Міноборони — є потреба у таких літаках (Ан-74), але тільки згідно з законодавством України, після доробки конструкторсько-технологічною документації", — сказав заступник ДК "Укроборонпром".

В концерні розглядають кілька шляхів відродження авіазаводу.

"Перший шлях — працюємо з внутрішнім українським інвестором, групою компаній, можливість інвестувати за їхній рахунок в переробку конструкторсько-технологічною документації Ан-74 і також виконати замовлення по Ан-74 під державні гарантії цього року", — сказав Фоменко.

"Дуже сподіваємося, що урядом буде прийняте рішення і, як мінімум, два літаки Ан-74 будуть цього року постановою Кабміну прийняті під державні гарантії для забезпечення потреб державних замовників. Без залучення внутрішнього інвестора, на жаль, у нас немає коштів, щоб реалізувати цю задачу — переробку конструкторсько-технологічною документації", — додав він.

"Другий напрямок — ми працюємо з нерезидентом, групою компаній-нерезидентів України. Наразі ми опрацьовуємо з ними дорожню карту по літаку Ан-74. Сподіваюся, що через деякий час ми зможемо про це публічно говорити, називати, що це за країна, група компаній", — сказав Фоменко.

URL оригинала: https://suspilne.media/123826-v-ukroboronpromi-rozpovili-pro-plan-antikrizovih-dij-na-harkivskomu-aviazavodi/
Разделы по теме:
Рубрики:   Авиатранспорт

Добавить комментарий

Для того, чтобы добавить комментарий, Вам нужно зарегистрироваться и/или авторизоваться на форуме.