Новости. В УЗ рассказали, на каких ж/д вокзалах сдадут в аренду площади в июне, июле и августе

Центр транспортних стратегій, 15.06.2021.

Передача в аренду коммерческих площадей на вокзалах пройдет в 5 этапов.

"Укрзализныця" планирует передать в аренду коммерческие площади 24 вокзалов в несколько этапов. Первый из них стартует уже в текущем месяце.

Как передает ЦТС, об этом сегодня рассказал руководитель АО УЗ Иван Юрик. Также он озвучил, в каком порядке будут передаваться в аренду площади на железнодорожных вокзалах.

На первом этапе, в июне 2021 года, планируется передать в аренду 8,4 тыс. кв. м на вокзалах Казатин, Запорожье-1, Днепр-Главный, Хмельницкий, Сумы.

Второй этап (июль) предусматривает передачу в аренду 10,2 тыс. кв. м на вокзалах Белая Церковь, Полтава, Тернополь, Ривне, Фастов, Винница, им. Тараса Шевченко, Чоп, Ужгород, Черновцы, Коломыя.

Третий этап (начало августа) - 12,3 тыс. кв. м вокзалов Ивано-Франковск, Одесса-Главная, Николаев, Львов.

Четвертый этап (конец августа) - 10,7 тыс. кв. м вокзалов Жмеринка, Херсон, Киев-Пассажирский, Харьков.

Последний этап начнется в августе и имеет целью передачу в аренду площадей на остальных 84 вокзалах.

Передача коммерческих площадей в аренду будет проходить через систему Prozorro.Продажи.

Напомним, что ежегодно на сдаче в аренду такого имущества УЗ надеется зарабатывать не менее 100 млн грн.

URL оригинала: https://cfts.org.ua/news/2021/06/15/v_uz_rasskazali_na_kakikh_zh_d_vokzalakh_sdadut_v_arendu_ploschadi_v_iyune_iyule_i_avguste_65308
Разделы по теме:
Рубрики:   ЖД транспорт
ЖД станции:   Харків-Пасажирський

Комментарии

Murcielago
15.06.2021 14:23
Іван Юрик: Прагнемо бачити на наших вокзалах найвідоміші світові бренди та мережі ресторанів
15.06.2021
https://www.uz.gov.ua/press_center/up_to_date_topic/546719/

Укрзалізниця прагне залучити якомога більше представників бізнесу, зацікавлених в оренді комерційних площ на вокзалах України. Про це повідомив в.о. голови правління Укрзалізниці Іван Юрик під час презентації можливостей оренди площ на вокзалах у вівторок.

«Оренда площ на вокзалах — це нові можливості для бізнесу. Світова практика показує, що вокзал може бути як зручним транспортним хабом, так і сучасним торговельно-розважальним центром. Ми готові до співпраці з усіма, хто готовий спільно з нами розвивати та осучаснювати наші вокзальні комплекси», — наголосив він.

Іван Юрик нагадав, що загалом планується передача в оренду комерційних площ 24 вокзалів, яка пройде в п’ять етапів. На першому етапі, у червні 2021 року, планується передати в оренду 8,4 тис. кв. м. на вокзалах Козятин, Запоріжжя-1, Дніпро-Головний, Хмельницький, Суми.

Другий етап (липень) передбачає передачу в оренду 10,2 тис. кв. м на вокзалах Біла Церква, Полтава, Тернопіль, Рівне, Фастів, Вінниця, ім. Тараса Шевченка, Чоп, Ужгород, Чернівці, Коломия. Третій етап (початок серпня) — 12,3 тис. кв. м вокзалів Івано-Франківськ, Одеса-Головна, Миколаїв, Львів. Четвертий етап (кінець серпня) — 10,7 тис. кв. м вокзалів Жмеринка, Херсон, Київ-Пасажирський, Харків. Останній етап розпочнеться в серпні й має на меті передачу в оренду площ на інших 84 вокзалах.

Очільник компанії також наголосив, що процес передачі в оренду буде проходити максимально відкрито через систему «Prozorro.Продажі». Більш того, загальний вигляд об’єктів, які будуть розміщуватись на вказаних площах буде обов’язково погоджуватись із компанією задля дотримання так званого єдиного коду.

Наступним стратегічним етапом створення найкращого сервісу на вокзалах, за його словами, буде підготовка 11 вокзалів до концесії й залучення інвестора. Він уточнив, що процес концесії є довгостроковим проєктом співпраці із стратегічними інвесторами й потребує ретельної підготовки. За оцінкою очільника Укрзалізниці, вона може тривати від одного до двох-трьох років.

«Що ми бачимо на виході? Громадяни та гості нашої країни, прибувши на вокзал, можуть смачно поїсти на фуд-кортах відомих брендів, випити запашні напої в кав’ярнях, придбати сувеніри, відвідати фірмові магазини великих мереж та виробників, скористатись послугами банків, порадувати близьких свіжими квітами з крамниць, а маленькі пасажири — весело провести час у зонах для дітей. Саме такими ми бачимо сучасні вокзали й докладаємо всіх зусиль щоб зробити це якнайшвидше», — резюмував Іван Юрик.

Нагадаємо, що від передачі в оренду зазначених площ на 24 вокзалах Укрзалізниця планує отримувати на місяць щонайменше 8,4 млн грн, а на рік — понад 100 млн грн.

subsxchg
16.06.2021 20:48
Будут ли они делать что-то с "достопримечательностью" нашего вокзала в виде стаи голубей, которые сидят над главным входом и поливают пассажиров экскрементами?

Trollem@n
25.06.2021 08:02
У нас уже есть опыт передачи площадей в аренду "Галине" smile.gif

Просмотреть соответствующую тему на форуме.

Добавить комментарий

Для того, чтобы добавить комментарий, Вам нужно зарегистрироваться и/или авторизоваться на форуме.