Новости. У Мереф'янській громаді на Харківщині посилили карантин для невакцинованих

Суспільне UA, 12.11.2021.

У Мереф'янській громаді з 12 листопада посилили карантинні заходи через поширення коронавірусної хвороби.

Рішення ухвалили на позачерговому засіданні місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

У школах заборонили проведення масових заходів за участі більш ніж одного класу та глядачів, а також масове перебування у школах батьків. Індивідуальний візит останніх можливий за наявності COVID-сертифікату, негативного ПЛР-тесту або експрес-тесту, зробленого не більш як за 72 години до відвідування школи.

У громаді дозволяється робота магазинів з товарами першої необхідності, наповненість площі закладу не повинна перевищувати 50%. Усі працівники мають бути вакциновані.

Це правило стосується також працівників банків, поштових відділень, автозаправних комплексів, закладів, які ремонтують комп'ютери, побутову техніку.

У непродовольчих магазинах COVID-документи мають надавати й відвідувачі.

Заклади громадського харчування працюватимуть до 23:00. І працівники, і відвідувачі мають надати сертифікат про повну вакцинацію, або негативний ПЛР-тест чи експрес-тест, зроблений не більш як за 72 години.

Також відвідувач може надати документ від лікаря про наявність протипоказань або про перенесення хвороби. Довідка є чинною 180 днів з дня виявлення захворювання.

Аналогічні правила діють і для працівників ринків, релігійних організацій, працівників та відвідувачів салонів краси, перукарень.

Перевізники мають перевозити пасажирів тільки на сидячих місцях. Останні мають надати довідку про вакцинацію або негативний ПЛР чи експрес-тест.

Обмеження діятимуть до 12 грудня.

URL оригинала: https://suspilne.media/180100-u-merefanskij-gromadi-na-harkivsini-posilili-karantin-dla-nevakcinovanih/
Разделы по теме:
Рубрики:   Автобус, Город и область

Добавить комментарий

Для того, чтобы добавить комментарий, Вам нужно зарегистрироваться и/или авторизоваться на форуме.