Новости. Воєнізована охорона Південної залізниці затримала розкрадачів трансформаторів

Офіційний сайт Регіональної філії "Південна Залізниця" АТ "Укрзалізниця", 24.11.2021.

Уночі 24 листопада працівниками підрозділів воєнізованої охорони регіональної філії «Південна залізниця» спільно з правоохоронцями затримали групу розкрадачів трансформаторів.

24 листопада 2021 року на станціях Заоскілля, Старовірівка, Куп’янськ-Вузловий залізничниками було виявлено крадіжку трансформаторів ПРТ-А. Завдяки проведеним оперативним діям стрільців воєнізованої охорони спільно з працівниками Куп’янського відділу поліції за фактами крадіжок майна залізниці було затримано 4 сторонніх осіб – 2001, 2002, 2003 років народження, які ніде не працюють та не навчаються. Викрадене знаходилось у гаражі, що належав одному із викрадачів. Усього було знайдено 20 штук трансформаторів. За фактом розкрадань відкрито кримінальне провадження. Сума матеріальних збитків підраховується.

Регіональна філія «Південна залізниця» вкотре нагадує громадянам про адміністративну та кримінальну відповідальність за несанкціоновані втручання в діяльність залізничного транспорту й застерігає від таких протиправних дій.

Довідково. Відповідальність за несанкціоноване втручання в роботу залізничного транспорту передбачена Кримінальним кодексом України та Кодексом України про адміністративні правопорушення. Так, ст. 277 КК України передбачає відповідальність за пошкодження шляхів сполучення і транспортних засобів, зокрема, за умисне руйнування або пошкодження шляхів сполучення, споруд на них, рухомого складу, засобів зв`язку чи сигналізації, а також інші дії, спрямовані на приведення зазначених предметів у непридатний для експлуатації стан, якщо це спричинило чи могло спричинити аварію поїзда, або порушило нормальну роботу транспорту, або створило небезпеку для життя людей чи настання інших тяжких наслідків. У залежності від тяжкості наслідків винні караються штрафом, виправними роботами або позбавленням волі.

URL оригинала: https://www.pz.gov.ua/news/razvorot.php?id=5485
Разделы по теме:
Рубрики:   ЖД транспорт, Происшествия

Добавить комментарий

Для того, чтобы добавить комментарий, Вам нужно зарегистрироваться и/или авторизоваться на форуме.