Новости. За 10 місяців регіональна філія «Південна залізниця» приміськими поїздами перевезла понад 4 млн пасажирів пільгових категорій

Офіційний сайт Регіональної філії "Південна Залізниця" АТ "Укрзалізниця", 29.11.2021.

За 10 місяців 2021 року регіональною філією «Південна залізниця» АТ «Укрзалізниця» у приміському сполученні перевезено 4 млн 185,6 тис. пасажирів пільгових категорій на суму 77 млн 794,2 тис. грн. Місцеві органи виконавчої влади, що є замовниками перевезень за соціальними тарифами, відшкодували перевізникові лише 18 % від суми наданих з початку року послуг.

Так, за 10 місяців з місцевих бюджетів надійшло 14 млн 211,8 тис. грн компенсації за пільгові пасажирські перевезення у приміському сполученні (з урахуванням погашення заборгованості за минулі роки), у тому числі:

  • по Харківській області – 6 225,7 тис. грн;
  • по Полтавській області – 2 780,1 тис. грн;
  • по Сумській області – 2 585,2 тис. грн;
  • по Чернігівській області – 2 304,9 тис. грн;
  • по Кіровоградській області – 293,1 тис. грн;
  • по Луганській області – 17,6 тис. грн;
  • по Донецькій області – 5,2 тис. грн.

Регіональна філія «Південна залізниця» АТ «Укрзалізниця» закликає держадміністрації у регіонах свого обслуговування до взаємовигідних партнерських відносин, які гарантують стабільні пасажирські перевезення в приміському сполученні. Залізничники вкотре наголошують на необхідності укладати та сумлінно виконувати двосторонні договори на приміські пасажирські перевезення за соціальними тарифами, закладати у місцеві бюджети кошти, які б повною мірою компенсували регіональній філії її фактичні витрати на перевезення пільгових категорій пасажирів у приміському сполученні.

URL оригинала: https://www.pz.gov.ua/news/razvorot.php?id=5486
Разделы по теме:
Рубрики:   ЖД транспорт

Добавить комментарий

Для того, чтобы добавить комментарий, Вам нужно зарегистрироваться и/или авторизоваться на форуме.