Новости. "Дуже тонка праця": у міськраді відповіли, чому у Харкові не продовжують будувати метро

Суспільне UA, 10.12.2021.

Будівництво двох нових станцій метрополітену у Харкові "Одеська" та "Державінська" — досі на підготовчому етапі.

Про це на брифінгу 10 грудня сказав новопризначений генеральний директор комунального підприємства "Харківський метрополітен" Андрій Гармаш.

"Досі ведуться підготовчі роботи. Відселення людей також триває. Це все відноситься до підготовки будівельного майданчика. Є певні труднощі", — сказав Гармаш.

Заступник Харківського міського голови Євгеній Водовозов стверджує, що усі роботи, пов'язані з будівництвом метро, "йдуть паралельно".

"Це відселення, знесення будівель, яким вже відшкодовано їх вартість власникам, тендерна процедура... В судових тяжбах, якщо я не помиляюся, п'ять-сім людей", — сказав заступник мера.

Він також навів приклад однієї з таких перешкод.

"Зараз проходить оцінка будівництва по одному з об'єктів, я не буду називати, це неважливо. По оцінці власника, нічого не буде цьому об'єкту, він готовий підписати папери, що не має претензій, але ми так будувати не будемо. Ми зараз робимо оцінку, якщо ми будемо йти щитом прохідницьким, по оцінці наших фахівців, цей будинок рухне. Якщо ми отримаємо висновок, що цей будинок рухне, ми дамо йому змогу отримати компенсацію або в добровільному порядку, або в судовому", — сказав Водовозов.

За його словами, на початку року очікується "фінальний етап тендерної процедури для відбору генерального підрядника, який буде будувати метро".

Гендиректор метро Андрій Гармаш уточнив, що генпідрядника мають визначити у першому півріччі 2022 року. За словами заступника міського голови, тривалість процедури обумовлена виконанням усіх процедур у співпраці зі Світовим банком.

"Це дуже довга процедура. Це в січні цю процедуру заявимо, подача документів, оцінка, це дуже кропітка, тонка праця", — сказав Водовозов.

URL оригинала: https://suspilne.media/188289-duze-tonka-praca-u-miskradi-vidpovili-comu-u-harkovi-ne-prodovzuut-buduvati-metro/
Разделы по теме:
Рубрики:   Метро
Линии метро:   Олексіївська лінія

Комментарии

Станислав Калита
12.12.2021 06:02
К 2040 может построят

Orik
12.12.2021 13:17

schmuzerei
17.12.2021 22:47
Цитата(Станислав Калита @ 12.12.2021, 6:02) *
К 2040 может построят

Ну вы батенька оптимист.

Просмотреть соответствующую тему на форуме.

Добавить комментарий

Для того, чтобы добавить комментарий, Вам нужно зарегистрироваться и/или авторизоваться на форуме.