Новости. Південна залізниця закликає водіїв автотранспорту бути обережними під час перетину колій

Офіційний сайт Регіональної філії "Південна Залізниця" АТ "Укрзалізниця", 17.01.2022.

Регіональна філія «Південна залізниця» АТ «Укрзалізниця» нагадує водіям автотранспорту про необхідність неухильно дотримуватися правил дорожнього руху під час перетину залізничних колій, щоб уникнути аварій, загрози життю та здоров’ю людей.

Зокрема, водії транспортних засобів можуть перетинати залізничні колії лише на залізничних переїздах.

Під’їжджаючи до переїзду, а також починаючи рух після зупинки перед ним, водій зобов’язаний керуватися вказівками і сигналами чергового по переїзду, положенням шлагбаума, світловою та звуковою сигналізацією, дорожніми знаками і дорожньою розміткою, а також переконатися в тому, що не наближається поїзд (локомотив, дрезина).

Для пропуску поїзда, що наближається, і в інших випадках, коли рух через залізничний переїзд заборонено, водій повинен зупинитися перед дорожньою розміткою (стоп-лінією), відповідним дорожнім знаком, шлагбаумом чи світлофором так, щоб бачити сигнали, а якщо засоби організації дорожнього руху відсутні – не ближче 10 м до найближчої рейки.

Якщо перед переїздом немає дорожньої розмітки або дорожніх знаків, що визначають кількість смуг руху, рух транспортних засобів через переїзд дозволяється лише в один ряд. Рух через переїзд забороняється, якщо:

  • черговий по переїзду подає сигнал заборони руху – стоїть до водія грудьми або спиною з піднятим над головою жезлом (червоним ліхтарем чи прапорцем) або з витягнутими в сторони руками;
  • шлагбаум опущений або почав опускатися;
  • увімкнено заборонний сигнал світлофора чи звуковий сигнал незалежно від наявності та положення шлагбаума;
  • за переїздом утворився затор, який змусить водія зупинитися на переїзді.

На залізничних переїздах, розташованих в межах регіональної філії «Південна залізниця», допущено 9 дорожньо-транспортних пригод, в результаті яких травмовано 5 осіб, з них 1 – смертельно. За аналогічний період 2020 р. – 2 ДТП (1 особу смертельно травмовано). Всі випадки ДТП допущені з вини водіїв автотранспорту, які грубо порушили правила перетину залізничних колій.

URL оригинала: https://www.pz.gov.ua/news/razvorot.php?id=5511
Разделы по теме:
Рубрики:   ЖД транспорт

Добавить комментарий

Для того, чтобы добавить комментарий, Вам нужно зарегистрироваться и/или авторизоваться на форуме.