Новости. За 2021 рік регіональна філія «Південна залізниця» приміськими поїздами перевезла пасажирів пільгових категорій майже на 91 млн грн.

Офіційний сайт Регіональної філії "Південна Залізниця" АТ "Укрзалізниця", 19.01.2022.

За 2021 рік регіональною філією «Південна залізниця» АТ «Укрзалізниця» у приміському сполученні перевезено 4,8 млн тис. пасажирів пільгових категорій на суму 90,9 млн грн. Місцеві органи виконавчої влади, що є замовниками перевезень за соціальними тарифами, відшкодували перевізникові лише 23,4% від суми наданих з початку року послуг.

Так, за 2021 рік з місцевих бюджетів надійшло 21 237,6 тис. грн компенсації за пільгові пасажирські перевезення у приміському сполученні (з урахуванням погашення заборгованості за минулі роки), у тому числі:

  • по Харківській області – 8 831,6 тис. грн;
  • по Сумській області – 4 153,8 тис. грн;
  • по Полтавській області – 4 148,4 тис. грн;
  • по Чернігівській області – 3 704,4 тис. грн;
  • по Кіровоградській області – 355,4 тис. грн;
  • по Луганській області – 35,0 тис. грн;
  • по Донецькій області – 9 тис. грн.

Регіональна філія «Південна залізниця» АТ «Укрзалізниця» закликає держадміністрації у регіонах свого обслуговування до взаємовигідних партнерських відносин, які гарантують стабільні пасажирські перевезення в приміському сполученні. Залізничники постійно наголошують на необхідності укладати та сумлінно виконувати двосторонні договори на приміські пасажирські перевезення за соціальними тарифами, закладати у місцеві бюджети кошти, які б повною мірою компенсували регіональній філії її фактичні витрати на перевезення пільгових категорій пасажирів у приміському сполученні.

URL оригинала: https://www.pz.gov.ua/news/razvorot.php?id=5512
Разделы по теме:
Рубрики:   ЖД транспорт

Добавить комментарий

Для того, чтобы добавить комментарий, Вам нужно зарегистрироваться и/или авторизоваться на форуме.