Новости. Нові плацкартні вагони для «Укрзалізниці»: пройдено перший етап процедури закупівлі

Офіційний сайт "Укрзалізниці", 10.02.2022.

10 лютого АТ «Укрзалізниця» завершило прийом заявок на участь у тендері на закупівлю 30 плацкартних вагонів: отримано дві заявки від національних виробників.

Відповідний тендер було оголошено в системі ProZorro 31 грудня 2021 року. Наступним етапом стане прекваліфікація, протягом 20 днів Укрзалізниця ретельно перевірить подані документи. Після цього відбудеться аукціон і визначення переможця, з яким буде підписано контракт на здійснення поставки не пізніше 31 грудня 2023 року.

Варто зазначити, що виготовлення плацкартних вагонів є доволі вузьким сегментом вагонобудування, яке майже не представлене у Європі. При цьому оновлення плацкартного парку є необхідним для здійснення соціальних перевезень, тому Укрзалізниця звернулася до всіх українських та міжнародних виробників зі сформованою за чіткою методологією очікуваною вартістю вагонів.

Нагадаємо, закупівля плацкартних вагонів проводиться за бюджетні кошти, передбачені на 2022 рік у рамках виконання програми оновлення пасажирського рухомого складу та інфраструктури.

Нові плацкартні вагони матимуть сучасні елементи екстер’єру та інтер’єру. Зокрема, буде встановлено сучасне LED-освітлення, розетки з USB-портами, систему кондиціювання повітря та вакуумні туалети. Конструктивна швидкість таких вагонів складатиме 160 км/год, а строк служби — не менше 30 років.

URL оригинала: https://www.uz.gov.ua/press_center/up_to_date_topic/576234/
Разделы по теме:
Рубрики:   ЖД транспорт

Добавить комментарий

Для того, чтобы добавить комментарий, Вам нужно зарегистрироваться и/или авторизоваться на форуме.