Новости. АТ «Укрзалізниця» запустило модернізовану електричку за маршрутом Харків — Бахмут у рамках створення кластера приміських сполучень на сході України

Офіційний сайт "Укрзалізниці", 18.02.2022.

АТ «Укрзалізниця» 18 лютого 2022 року презентувало створення кластера приміських сполучень на сході України із центром у Харкові, що повністю обслуговується модернізованими на власних потужностях Укрзалізниці поїздами. У рамках презентації був відправлений у перший рейс інклюзивний електропоїзд за маршрутом Харків — Бахмут — Харків.

На шляху прямування він проходитиме 19 станцій, серед яких Ізюм, Святогірськ, Лиман, Сіверськ та інші. Поїзд курсуватиме щоденно, крім вівторка, та відправлятиметься з Харкова о 09:22, прибуватиме до Бахмута о 13:57. З Бахмута поїзд відправлятиметься о 14:45, прибуватиме до Харкова о 19:25.

У рамках кластера також курсують електропоїзди за маршрутами Костянтинівка — Харків, Харків — Краматорськ та Харків — Слов’янськ.

«Нещодавно ми запустили «Слобожанський експрес», який курсує з Харкова до Попасної та з Харкова до Ворожби та забезпечує зручне сполучення мешканцям трьох областей. Створення кластера приміських сполучень на сході України, зокрема запуск оновленого електропоїзда за маршрутом Харків — Бахмут, — це черговий важливий крок до покращення залізничного сполучення в цьому регіоні», — прокоментував голова правління АТ «Укрзалізниця» Олександр Камишін.

На маршруті Харків — Бахмут — Харків курсуватиме електропоїзд, який щойно пройшов модернізацію на Київському електровагоноремонтному заводі. У його складі 10 вагонів, у яких встановлено крісла з покращеними ергономічними властивостями, змонтовано сучасне освітлення, системи звукового та візуального оповіщення пасажирів. Також поїзд пристосований для перевезення маломобільних верств населення та має місця для розміщення велосипедів.

URL оригинала: https://www.uz.gov.ua/press_center/up_to_date_topic/576675/
Разделы по теме:
Рубрики:   ЖД транспорт
ЖД станции:   Харків-Пасажирський
Единицы ПС:   ЭР2Т-7211

Добавить комментарий

Для того, чтобы добавить комментарий, Вам нужно зарегистрироваться и/или авторизоваться на форуме.