Новости. "Вирішила ризикнути й приїхати": харків'яни повертаються до міста — репортаж з вокзалу

Суспільне UA, 13.05.2022.

Попри обстріли, харків’яни повертаються додому. Двома поїздами з Києва та Львова 13 травня прибули майже 600 людей. Дехто планує повернутися до роботи, дехто роботу втратив, частина з людей не знає, чи вціліло їхнє житло.

Начальник поїзда київського напрямку Денис Фісін відзначає, що з кожним тижнем кількість охочих повернутися до міста зростає. За його словами, 13 травня його поїзд привіз близько 300 містян. Ще стільки ж пасажирів було у поїзді львівського напрямку.

"Якщо тиждень тому було десь 150 людей, то зараз збільшилося. Зі Львівського напрямку багато повертаються, повні поїзди. Люди до Києва їдуть і, відповідно, з Києва до Харкова. Кожного тижня десь 10% додається. Чоловіків мало. В основному, жінки з дітьми", — говорить Фісін.

На вокзалі харків'янку Ірину зустрічає її коханий та робить пропозицію. Вона каже "так".

"Стало спокійніше, ніж було. Вирішила ризикнути й приїхати, а мама з братом залишилися Львові", — говорить Ірина.

Таксист Адам, який чергує біля вокзалу, також розповідає про наплив пасажирів.

"Сьогодні зранку з київського поїзда усі таксисти роз'їхалися миттєво. Наприклад, пів місяця тому з таксистів майже ніхто нікуди не їздив", — каже Адам.

Харків'янка Тетяна двічі з початку повномасштабної війни приїжджала додому, щоб перевірити, у якому він стані. Це її третій візит: "Дитина моя закінчує школу там, де ми зараз живемо. Почекаємо до кінця травня — закінчиться навчальний рік, тоді будемо дивитися. Якщо тут буде все добре, обов'язково повернемося".

URL оригинала: https://suspilne.media/239258-virisila-riziknuti-j-priihati-harkivani-povertautsa-do-mista-reportaz-z-vokzalu/
Разделы по теме:
Рубрики:   ЖД транспорт, Город и область

Добавить комментарий

Для того, чтобы добавить комментарий, Вам нужно зарегистрироваться и/или авторизоваться на форуме.