Новости. Зруйновані приміщення та плани на майбутнє: що стало з територією авіазаводу Харкова після обстрілів

Суспільне UA, 13.05.2022.

Внаслідок обстрілів на території Харківського авіазаводу пошкоджені дирекція, вхідне приміщення, управлінський корпус та диспетчерська вежа. Гендиректор підприємства розраховує відновити роботу підприємства після війни.

Добровольці на підприємстві розчищають завали: евакуювали архіви, оргтехніку, обладнання та закрили вікна у частині приміщень.

До повномасштабного вторгнення Росії завод надавав сервісні послуги та виконував ремонт, у тому числі для іноземних замовників, розповів Суспільному генеральний директор заводу Олександр Кривоконь.

"Ми відремонтували і підняли в небо літак єгипетських ВПС, єгипетський літак Ан-74. І ми зробили таку роботу, яку не робив жоден завод у СРСР", — сказав Кривоконь.

За його словами, завод обрав новий напрям — ремонт літаків, що стоять "під парканом".

"Вони літали, якась проблема, якась аварія і вони стоять. Вони ніколи їх не відновлювали, не було такої практики. У нашому авіабудуванні не було такої практики, щоб брати ці літаки і відновлювати. Завжди вони були донорами", — каже Кривоконь.

25 лютого до Харкова мав прибути ще літак Ан-74 з Єгипту. Дві машини планували відновити у 2022 році, третю — у 2023.

"Наші партнери постійно дзвонять, вони чекають, вони хотіли, щоб ми навіть на сьогодні спробували відновити сервіс в інших країнах. Або Грузія, або ще в якихось країнах, де ми зможемо, щоб ми могли переїхати заводом і почати відновлювати ці літаки. Я їм кажу: "Давайте почекаємо". Я бачу і вірю, що ми переможемо", — каже Кривоконь.

За його словами, завод міг би прийняти єгипетський літак за два місяці за умови, що Росія перестане обстрілювати Харків.

Фото 1 | Фото 2 | Фото 3 | Фото 4

"Це буде відновлення тієї машини, яку ми підняли в небо, вона злетіла, тепер її треба доробити вже тут, її потрібно покрасити, ми ж не могли все обладнання тягнути в Каїр. Якщо ми зараз відженемо [війська РФ] і я буду розуміти, що в нас не буде сюди прильотів, я почну відновлювати завод", — розраховує Кривоконь.
URL оригинала: https://suspilne.media/238838-zrujnovani-primisenna-ta-plani-na-majbutne-so-stalo-z-teritorieu-aviazavodu-harkova-pisla-obstriliv/
Разделы по теме:
Рубрики:   Авиатранспорт

Добавить комментарий

Для того, чтобы добавить комментарий, Вам нужно зарегистрироваться и/или авторизоваться на форуме.