Новости. Вартість послуг перевезення в зерновозах Укрзалізниці є зваженою та ринковою за підсумками англійських аукціонів

Виртуальный пресс-центр "Укрзалізниці", 08.07.2022.

Вартість послуг перевезення у вагонах-зерновозах власності АТ "Укрзалізниця", що розподіляються за допомогою прозорих аукціонів з підвищенням ціни під час торгів (англійські аукціони) на майданчику "ProZorro.Продажі" залишається зваженою та ринковою.

Так, на аукціонах, які відбулись 6 липня 2022 року, кінцева ціна реалізації послуги перевезення варіювалась від 2,167 тис. грн до 3,1 тис грн.

Три компанії стали переможцями за лотами, де середньозважена ставка склала 11,7 тис. грн та 17,7 тис грн. Укрзалізниця наголошує, що за цими лотами реалізовувались не тільки послуги з перевезення, а й комплекс послуг для експорту зернових вантажів.

Так, середньозважена ставка в розмірі 11,7 тис. грн включала в себе окрім перевезення у інші країни послугу перестановки вагонів на візки іншої ширини колії, а у випадку де ставка склала 17,7 тис. грн – послугу з перевантаженням вантажу у вагони, що працюють на візках ширини колії 1520мм.

Укрзалізниця підкреслює, що реалізація послуг з перевезення зернових вантажів проводиться виключно за принципами прозорості та ринкових механізмів з урахуванням інтересів усіх учасників перевізного процесу через аукціони у двох режимах (голландські – на зниження вартості, англійські – на підвищення). Зокрема на аукціони виставляється три види лотів: вагони, що знаходяться на Ізмаїльській ділянці які фактично заблоковані після руйнування одного з мостів для внутрішніх перевезень в режимі голландського аукціону; вагони для внутрішніх перевезень зерна та вагони для експортних перевезень де у комплексі й надається послуга з перестановкою візків чи з перевантаженням – у режимі англійського аукціону.

Укрзалізниця також підкреслює, що ріст вартості послуг перестановки візків та перевантаження вантажу свідчать про високий попит на експортні перевезення та, на жаль, про низку інфраструктурних проблем. Зокрема, серед обмежувальних факторів для експорту зерна слід назвати: нестачу портових потужностей у Європі з перевантаження зерна, обмежену пропускну спроможність прикордонних переходів через дефіцит вагонів колії 1435, нестачу європейського локомотивного парку, дефіцит термінальних потужностей на кордоні з перевантаження зерна, наявність бюрократичних затримок на кордоні.

URL оригинала: https://www.uz.gov.ua/press_center/up_to_date_topic/585103/
Разделы по теме:
Рубрики:   ЖД транспорт

Добавить комментарий

Для того, чтобы добавить комментарий, Вам нужно зарегистрироваться и/или авторизоваться на форуме.